3 råd til at optimere søvnkvaliteten

bedre søvn

Mange mennesker døjer med søvnproblemer. Det kan være uhyre svært at få kroppen og hovedet til at falde til ro i slutningen af dagen, og det kan til tider være endnu sværere at få sig taget sammen til at stå op næste morgen. Søvnen er utrolig vigtig, for at vi som mennesker kan få dagligdagen til at hænge sammen, og uden søvn ville vi rent faktisk ikke kunne overleve. Om natten hviler vi, og her bearbejdes dagens hændelser, mens vi forbereder os på den næste dag.

Faste aftenritualer

Ens søvn kan forbedres betydeligt, hvis man holder sig til faste rytmer og ritualer til aftentid. På den måde er det en rigtig god idé at gå i seng til samme tid og stå op på samme tidspunkt hver dag. At gå i seng meget sent den ene dag og meget tidligt den næste er for det meste ikke en god idé, og det kan forstyrre ens søvnrytme betydeligt.

At opbygge en god søvnrytme tager tid, og man skal være tålmodig og vænne sig til de faste aftenritualer. Man kan med fordel drikke en kop te, gå i karbad og slukke for sin telefon i god tid, før man skal til at sove. På den måde falder kroppen mest muligt til ro.

Kugledyner

Også en kugledyne kan være et udmærket redskab til at forbedre sin søvn på. En kugledyne er fyldt med kugler, der for eksempel kan være lavet af glas, og som skænker dynen en vis tyngde. Denne tyngde får kroppen til at falde til ro, og det fungerer især godt hos børn, der trænger til at mærke deres krop og fornemme en tryghed.

Kuglerne kan være med til at øge produktionen af hormonet melatonin, som er søvnfremmende. Samtidig viser nogle studier også, at hormonet kortisol, som er et stresshormon, hæmmes ved hjælp af kugledyner. Du kan købe effektive og behagelige kugledyner på Hugged.dk, hvor du kan overbevises af alle de gode tilbud.

En god madras

Madrasser spiller en kæmpe stor rolle for søvnen. En forkert madras kan ødelægge hele ens nat, og det kan være enormt frustrerende, når ens madras ikke er tilpasset ens ryg og dens behov. Lider man for eksempel af rygproblemer eller snorken, kan den rette madras og pude gøre vidunder for ens helbred. På den måde findes der altså masser af tips og tricks til at få sig en bedre søvn, og forhåbentlig kan du få glæde af disse tre råd.