Find den rigtige størrelse seng til dig!

den bedste 140x200 seng

En god nattesøvn er helt nødvendigt, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at kunne fungere ordentligt dagen efter. Der er mange ting, vi kan gøre for at forbedre vores nattesøvn, og en af de mest oversete ting er at sørge for, at man har den rette størrelse af seng!

Læs med her for at se hvilke ting du bør overveje, når du vælger dine sengestørrelse. Læs med her hvis det har interesse for dig og du er interesseret i at sove bedre om natten.

Hvor meget bevæger du dig i løbet af natten?

Nogle mennesker bevæger sig utroligt meget i løbet af natten, mens andre ligger stille som en mumie. Hvilken type er du?

Hvis du bevæger dig ret meget i løbet af natten, kan det være rart med en stor seng. En 140×200 senge kan for eksempel være nødvendigt, for at du føler dig helt tilpas om natten og ikke ubevidst føler, at du er ved at falde ud af sengen hele tiden.

Deler du sengen med nogen?

Hvis du deler seng med nogen, er det igen en meget god ide at sørge for at sengen er tilpas stor til dig og dem, du deler sengen med. Det kan for eksempel være, at du deler seng med din partner. I så fald skal der være rigeligt med plads til jer begge.

Men det kan også være, at du deler seng med din hund, tre katte og dit marsvin. I så fald kræver det stadigvæk, at du har en tilpas nok stor seng. Der skal trods alt være plads til jer alle sammen, og det er vigtigt, at du kan have plads nok om natten, selvom du vælger at sove med alle dine kæledyr.

Prøv forskellige størrelser af for at finde den rette

Hvis du er lidt i tvivl om hvor stor sengen skal være, så er det en god ide at prøve nogle forskellige typer af. Nede i fysiske butikker, hvor der sælges senge i forskellige størrelser, kan man ofte godt prøve disse senge af.

Du kan naturligvis ikke hive sengen med hjem og prøve den af om natten, men blot det at ligge i sengen kan give dig en bedre ide om, hvorvidt den skal være større eller mindre.

I samme åndedræt kan du på den måde også teste blødheden af en bestemt seng eller madras. Dette har også meget stor betydning for, hvorvidt du sover godt om natten.