Her alt du skal vide om neutrik stik

Der findes mange former for stik i dag. Du kan finde dem i mange forskellige størrelser, former og farver, da det kun er fantasien, der sætter grænser for de mange muligheder. Man kan få stik inden for både lys, lyd og video. Nogle af disse stik, som man kan få i dag, er neutrik stik, som er af meget høj kvalitet og holdbarhed. Nogle af de bedste produkter er XLR, BNC og jackstikket. Disse stik er hårdføre og kan holde til at blive pakket op og ned, samt koblet til og fra, gang efter gang. Så kunne du godt tænke dig at lære lidt mere om neutrik stik, og finde ud af, hvad de kan bruges til, så læs med i artiklen her. 

Hvad er et XLR stik?

Et xlr stik er et neutrik stik, som ofte bruges i lyd-og musikbranchen, til at tilslutte mikrofoner, musikudstyr og instrumenter. Kablet er ofte bedre at bruge, end det almindelige jackstik, da det kan skærme af for diverse lydforstyrrelser, hvilket er med til at give en tydeligere lyd til dig. Stikket blev opfundet af James H. Cannon, som arbejdede, og designede kablets udseende i flere år. Det startede ud med at der kun eksisterede et han-stik, men i 1955 udkom hunstikket. Forskellen på XLR stikkets to ender er, at han-stikket er selve stikket, mens hun-stikket er stikkontakten. Stikket bruges til at overføre lyde i høj kvalitet, fra f.eks. en mikrofon til en anden enhed, som f.eks. en mixer. 

Hvad er et Jack-stik?

Et jackstik er et neutrik stik, som man bruger til at skabe forbindelse mellem elektroniske apparater. Det fås i forskellige størrelser, både almindelige, mini og mikro-jackstik. Ofte er det minijack stikket, som er det mest populære, da det er sådant et stik, som de fleste bruger til deres telefoner. Formen på et almindeligt jackstik, er udformet som et enkelt stikben med en cirkelrund profil. Jackstikket skal bruges til at forbinde to elektroniske enheder. Der var engang, hvor jackstikket blev anvendt i de manuelle telefoncentralers centralborde, men det var før automatiseringen af vores telefonnet. 

 

Hvad er et BNC-stik?

BNC-stikket er et neutrik stik som bruges på radio, tv, computer og andre kommunikations installationer. Disse stik fungerer nemt og hurtigt, hvilket gør opsætningen af processen hurtig. Designet af dette stik er også kendt som bajonetten Neil-Concelmanstik, som ses efter designet, og dets opfinder, da der er inkluderet en låsemekanisme i bajonet-stil, der hurtig kan fastgøres til andre koaksiale stik.