Her er tingene, du skal passe på med, når du kører bil

Kør bil, når du kører bil. Sådan lyder ordene fra Sikkertrafik, når de skal forklare, hvad du må og ikke må, når du køre bil. Det er som end til at forstå. Men hvad indebærer det helt præcist? Man kan hurtigt blive i tvivl, og der er da også en række regler og mere pseudo-regler, du skal være opmærksom på. For at finde ud af, hvad der ikke er en god idé at gøre, når du køre bil, skal du blot tænke over de ting, der på den ene eller anden måde kan tage din opmærksomhed. Det hele handler nemlig om opmærksomheden. Når du først slipper dén fra vejen og trafikken, kan det gå rigtig galt.

Det kan tage din opmærksomhed

Her er en række eksempler på, hvad der kan tage din opmærksomhed og dermed forøge dine chancer for at ende i en ulykke:

  • Hvis du er ryger, skal du holde dig fra smøgerne imens du køre bil. Ilden kan pludselig ramme din hånd el.lign., hvilket hurtigt tager opmærksomheden. Når du skal skille dig af med cigaretten, tager du også øjnene fra vejen. Hvis du i stedet bruger e-cigaretter, vapes el.lign., skal du også passe på med at dampe i bilen – læs mere om do’s and dont’s ved dampning under kørsel på smoke-it.dk.

  • Hold dig fra mobilen. Det er muligt den bipper og blinker, men den er en af det største grunde til ulykker, så lad den ligge. Desuden er straffen for det lige steget til 1500kr og et klip i kørekortet.

  • Hvis du bruger GPS, så indstil den inden du begiver dig ud på vejene. Ellers kan du ende med at sidde og fifle med den under kørslen.

  • Hav ikke noget til at ligge ved siden af dig på passagersædet. Det kan tilfældigt tage din opmærksomhed.