Hjælp! Mit toilet er beskidt – hvad gør jeg?

Er du plaget af grimme belægninger i toilettet, som ikke vil gå af, lige meget hvor meget du skrubber med din toiletbørste? Frygt ej! I artiklen her, ser vi på hvordan du kommer grimme brune, gule eller røde render til livs i toilettet.

Smarte “hacks” fra internettet er sjældent optimale

Søger man på Google, efter “rengøring af toilet” vil man se, at der dukker en masse forskellige tips op til hvordan man kan gøre sit toilet rent igen. Ikke alle metoder er dog lige optimale, ja nogle virker faktisk slet ikke.

Lad os derfor kaste et kig på, nogle af de mange kreative metoder:

Rengøring af toilet med Cola: Denne metode virker til dels, men er ikke optimal af en række grunde. Først og fremmest er pH-værdien i Cola for lav, til at have en tilpas effektiv kalkopløsende effekt, på toiletter som er rigtig slemme. Dernæst er cola ikke tyktflydende, hvilket gør at man bliver nødt til at plastre toilettet ind i toiletpapir, som så gennemvædes. Sidst men ikke mindst giver sukkeret i colaen næring til mikroorganismerne i toiletkummen, foruden at Cola har en høj literpris effekten taget i betragtning.

Rengøring med lagereddike: Mange af ulemperne fra Cola’en går igen her. Lagereddike indeholder sukker, har ikke en kraftig kalkfjernende effekt, og er tyndtflydende.

Rengøring med Klorin: Klorin fjerner ikke kalk, men bleger og desinficerer kun. Og da de farvede rander er kalkbelægninger, som bliver farvede af kalk, rust, okker og bakterier, har du brug for et produkt med kalkfjernende effekt.Rengøring med opvasketabs: Tab’en virker kun under vandspejlet, hvorfor rengøring af toilettets sider ikke finder sted. Derudover er den kalkopløsende effekt i opvasketabben ikke overvældende.

Den foretrukne løsning: Rengøring med toiletpakke

I stedet anbefaler vi rengøring med henholdsvis en effektiv toiletrens, en kraftig tykflydende kalkfjerner, samt en toiletsten (pumice sten med håndtag), som benyttes i våd tilstand.

Altsammen bliver fint vist og forklaret i videoen herunder:

God fornøjelse med rengøring af dit toilet!

Kilder: