Sådan kommer man fedtdepoterne til livs

Selv ved intensiv træning og omlæggelse af kostvaner, kan uønskede fedtdepoter være svære at gøre mindre eller helt fjerne. Derfor er der udviklet en teknologisk løsning til dette problem. Løsningen kaldes fedtfrysning/coolsculpting. Denne metode er et alternativ til den klassiske fedtsugning, og har vist at være meget skånsom og effektiv. Læs med her for at blive klogere på fordelene ved fedtfrysning/coolsculpting. 

 

Teknikken bag en fedtfrysning  

En fedtfrysning/coolsculpting er en teknologi, der med en særlig applikator fryser fedtcellerne på de udvalgte områder på kroppen. Denne frysning er -8 grader, og temperaturen gør, at fedtcellerne opløses til et niveau, hvor de dør. En fedtcelle kan ikke genopbygge sig selv, og derfor er der tale om en permanent effekt. 

Et almindeligt vægttab vil nedbringe størrelsen på fedtdepoterne, men de vil aldrig kunne fjernes helt. Derfor kan det i visse tilfælde være en direkte nødvendighed, at gøre brug af denne behandling. Selvom der er tale om et ikke-kirurgisk indgreb, kræver en fedtfrysning en obligatorisk forundersøgelse. Her vil kunden også kunne blive afklaret med, om behandlingen er den rette for vedkommende, og hvilke resultater man kan forvente. 

 

Bivirkninger ved fedtfrysning 

En fedtfrysning har flere fordele end ulemper. Incitamentet til at vælge denne behandling frem for en fedtsugning, er især evnen til at genoptage almindelige fysiske aktiviteter efter endt behandling. Dog findes mindre bivirkninger ved en fedtfrysning, som kunden også rådgives i, inden behandlingen. 

Da kroppen nedfryses, vil de behandlede områder være følelsesløse et kort stykke tid efter behandlingen. En tilknyttet sygeplejerske vil massere områderne let for, at blodcirkulationen vender hurtigere tilbage. 

De efterfølgende bivirkninger vil opstå mellem 2 til 6 uger efter endt behandling. Disse vil være i form af let ømhed, blå mærker og følelsesløshed. De fleste patienter vil føle, at de lette smerter opvejer behandlingens effekt. Ømheden vil heller ikke være i sådan en grad, at det ikke er muligt at udføre almindelige gøremål i hverdagen. 

 

Hvor kan en fedtfrysning finde sted på kroppen?

En fedtfrysning kan behandle flere steder på kroppen. De mest almindelige områder er dobbelthagen, maven, lårene og hofterne. Her ophober fedt sig lettere, og vil også være mere genstridig at fjerne. 

Med en fedtsugning, er det essentielt at forventningsafstemme med behandleren, hvad en fedtfrysning kan give af resultater. I visse tilfælde kan frysningen ikke give et varigt resultat, hvis der er tale om en større mængde af overskydende fedt. I disse tilfælde, vil en fedtsugning virke mere effektfuld. En fedtfrysning siges at fjerne mellem 20-25 procent af fedt i et givent område.