Sådan er du sikret på arbejdet og uden job

Alle vil gerne føle sig sikre på, at de kan leve et godt liv. En stor del af enhvers liv er arbejdet, som typisk fylder over 30 timer hver uge. Derfor er det rart at vide, at man kan have det godt på arbejdet, og at man kan føle sig sikker, hvis man skulle gå hen og miste sit arbejde. Her i artiklen kan du læse lidt om, hvem der er med til at hjælpe med det.

Hvem sikrer dit arbejdsmiljø?

Der er en dansk myndighed, som sørger for at alle arbejder under gode vilkår. Dette er arbejdstilsynet. Arbejdstilsynet kontrollerer og analysere danske virksomheder, for at sørge for, at medarbejderne arbejder under respektable og sikre forhold. Dette gælder både på det fysiske såvel som det psykiske aspekt.

På den måde kan du have en forventning om en sund og sikker arbejdsplads i Danmark, uanset hvem du arbejder for. Arbejdstilsynet har siden 1954 været med til at fremme det gode arbejdsmiljø og ageret som en sikkerhed for arbejderne.

Hvad hvis du mister arbejdet?

Men hvad så hvis du mister arbejdet? Det er aldrig sjovt at miste sit arbejde, og de fleste er meget afhængige af deres fortsatte indkomst. Derfor er det rart at være sikret, hvis uheldet skulle være ude og man mister sit arbejde. Det kan man bl.a. blive gennem en a-kasse.

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. A-kassen kan udbetale dagpenge i tilfælde af, at du ikke har noget job. Til gengæld skal du betale et månedligt beløb til a-kassen når du er i job. Der er dog forudsætninger, som f.eks. at man skal være jobsøgende og klar til arbejdsmarkedet, når man modtager dagpenge. Der er forskellige a-kasse, og nogle af dem er specificeret til bestemte slags professioner. Dog er der også mange generelle a-kasser. Læs mere om a-kasser, da mange mener, at det er en god ide at være medlem af en a-kasse.