Sådan holder du dine børn sunde og raske

Som forældre er det ofte ens største bekymring at holde ens børn sunde og raske. Ingen har lyst til at se deres barn i smerte og ubehag, og derfor er der også mange forældre som er yderst pylret omkring deres elskede børn. Denne lyst til at beskytte og passe på, kommer udelukkende fra en stor kærlighed til barnet. Er du også selv en af dem, som gerne vil sikre at dine børn har de bedste forudsætninger for at være sunde og raske, kan du med fordel læse med herunder.

Sørg for at de får en varieret kost derhjemme

Det første som særligt er vigtigt for børn, er at deres kost behov er dækket. Dette skyldes at børn er i en vækstfase, hvor kroppen har brug for vitaminer, proteiner og andre mineraler. En måde at sikre at dine børn har alle de nødvendige vitaminer, er ved at servere en varieret kost derhjemme, som består af både kød, fisk og grøntsager. Selvfølgelig er det også vigtigt at der er plads til hyggen, men ved at vænne dine børn til at spise varieret, giver du dem også gode vaner til senere i livet.

Herudover kan det ofte også være en god ide at supplere op med den vitaminpille derhjemme, så du sikre at dine børn har alt de har brug for.

Husk at motion og fysiske aktiviteter også er vigtige

Noget andet som også er vigtigt, når det kommer til at være sund og rask, er at få rørt sig. Med dette menes der selvfølgelig ikke at du skal slæbe dine børn med i fitness hver dag.

I stedet handler det i højere grad om at de bliver aktiveret gennem spil og leg. Dette kunne fx være ved at spille fodbold eller ved at hoppe på trampolin. Du kan her finde andres erfaringer med forskellige trampoliner, forbruger-guide.dk – trampolin test.