Tag snakken om studielejligheden tidligt

Det er ikke altid det nemmeste at vælge, hvordan der skal skabes de bedste rammer, når teenageren er klar til at flyve fra reden og måske studere i en by i den anden ende af landet. Tidligere var det selvsagt at den unge selv fandt en bolig enten gennem studiebolig systemet eller i det private lejemarked.

Det er ikke altid let at finde et sted at bo, specielt i de store byer, hvor boligmarkedet kan være trængt, og der er mange om buddet specielt til de attraktive studieboliger. Derfor har flere forældre også valgt at kigge nærmere på muligheden for at lave et forældrekøb.

Hvad skal der ske med boligen, når studiet er ovre

Forældrekøb betyder, at du som forældre køber lejligheden og så lejer den ud til din datter eller søn, for en imellem jer fastsat husleje. For mange kan et forældrekøb være en god investeringsmulighed, men der er forskellige ting, man skal overveje inden man kaster sig ud i det, blandt andet, hvad der skal ske med boligen efter den unge igen, er fraflyttet.

  • Skal boligen så lejes ud til en anden ung studerende
  • skal din datter eller søn overtage lejligheden selv
  • Måske I som forældre selv vil flytte ind i boligen senere

forældrekøbsguiden.dk er det muligt at finde oplysninger og få vejledning, hvis man går med tanker om at investere i en bolig til sit barn. Det kan være en god idé at gå i gang i god tid, både for at få undersøgt udbuddet af relevante lejligheder, men også for at få afklaret, hvordan faste udgifter skal fordeles, så man kan få lagt et fornuftigt budget.

Det er også værd at overveje, hvor meget hjælp den unge skal have. Studietiden er tit første møde med virkeligheden i form af at lægge et fornuftigt budget og sørge for, at pengene rækker helt til enden af måneden.