De bedste modetendenser fra 2019

Selvom 2019 jo langt fra er gået på hæld, er det altid godt at stoppe op og se, hvad sæsonen indtil nu har budt os på modefronten. Det gør os klogere på vores egen personlige stil, hvis vi ikke bare følger tidens luner, men i stedet tager et aktivt valg inden for vores modetøj.

Karry all the way!

En af sæsonens største farvetendenser har været den lækre karryfarve, der for alvor har præget modebilledet. Både som tekstiler inden for beklædning og indretning. Og de lækre gyldne nuancer har langt fra haft 60’er og 70’ernes parcelhus-undertoner.

I stedet er vi blevet forkælet med lækre paletter af naturlige farver, der oser af ægte nordisk stil og som komplementerer de fleste hudtoner. Vi tror, at ”karryfarven” er kommet for at blive.

Maxi-kjolen

Du har sikkert set den alle vegne her til sommer? Maxi-kjolen, der er indbegrebet af sommer og som flagrer noget så indtagende. Maxi-kjolen er blevet brugt af flere af de største modehuse, og vi forstår dens succes. Uden de store armbevægelser har maxi-kjolen en evne til at se enorm chic ud, fordi den kommer i mange mønstre og snit. Og så går man bare ikke fejl af en maxi-kjole, da den passer til alle kropstyper.

Nu vi er ved maxi-kjolen og dens fine mønstrer, så kommer vi bare ikke udenom, at dekadente og sirlige blomsterprint har været en fast del af sortimentet på modefronten i år. Og sikke en herlig forandring! For det giver liv i gadebilledet, når blomsterprint og spændende mønstre er brugt flittigt.

Farveforskrækket? Nej, tak!

I takt med at der er kommet flere print og mønstre ind i vores garderober, er procentdelen af farver også steget markant. Og det giver altså bare et ekstra pift i hverdagen, når alt ikke er sort eller gråt. Især i sommermånederne. Nogen kører tone i tone, mens andre bruger kontrasterende colorclash eller blokfarver. Der findes ingen rigtig eller forkert måde at gøre det på, bare du føler, det passer til netop din personlige stil.

Fokus på detaljen

Et andet punkt, der springer i øjnene, når talen falder på modebilledet anno 2019, er tendensen til at skyde en hvid pil efter mottoet ”less is more”. Derimod er der fokus på spændende detaljer, ekstravagante snit i tøjet, såsom markante skuldre eller voluminøse ærmer. Det skaber blikfang og er virkelig med til at få en til at skille sig ud fra mængden. We like!