Den ultimative guide til at købe undertøj

Hvis der er noget tøj, man ikke skal gå på kompromis med, så er det undertøj. Der er ikke noget værre end en bh, der sidder og strammer, eller trusser, der hele tiden skal rettes på. Når man skal finde det rigtige undertøj, skal man lave lidt forarbejde. Men når du har undertøj, der passer, vil du kunne mærke en stor forskel. I denne artikel får du derfor tips til, hvad du skal overveje, når du f.eks. skal købe en ny bh. 

Den rigtige størrelse

Først og fremmest skal du finde et målebånd frem. Når du skal finde trusser, skal du måle både dine hofter og din talje, så du kan vælge den mest behagelige størrelse. Mål gerne to gange for at være sikker. Når det gælder bh’en, skal du måle to gange: lige under barmen og over barmen. Dit mål under barmen bestemmer bh-størrelsen, mens det andet mål bestemmer, hvilken skålstørrelse, du er. Det er vigtigt, at du måler så præcist som muligt, så den ikke sidder stramt eller løst.  

 

Derefter kan du finde ud af, om du f.eks. er en 75C eller en 90D. Du kan få den bh, der passer dig fra blandt andet triumph, hvor du kan få bh’er fra en A-skål til en H-skål.

Find din stil

Når du har fundet din størrelse, er det næste skridt at finde ud af, hvilken type undertøj, du gerne vil have. Hvis du er til smukt lingeri og blonder uden at gå på kompromis med komfort, er hunkemöller et oplagt valg. Ønsker du undertøj, som giver dig volumen, kan en vatteret bh eller en med fylde være med til at give dit et løft til barmen.

Det rigtige materiale

Det er vigtigt for dit undertøj, at det har det rigtige materiale. Vælger du trusser med materialer som bomuld og hamp, sikrer du, at de er åndbare og sidder mere behageligt. Du kan dog risikere, at de mister deres form i løbet af noget tid, og derfor kan du passende vælge et naturligt materiale, som er blandet med f.eks. elastane.

Shapewear

Hvis du vil gå skridtet videre, er shapewear blevet populært inden for undertøj. Som navnet indikerer, er det tøj, som er med til at give dig form. Shapewear sidder under dit tøj og er med til at give dig en smuk silhuet, samtidig med at du viser dine former frem. Shapewear kan også passe under en tætsiddende kjole, hvor du ikke vil vise trussekanten.