Derfor bør vi pryde bylivet med flere blomster

Derfor bør vi pryde bylivet med flere blomster

Synes du også ofte, at bybilledet kan blive gråt og trist at kigge på? Det synes vi også, men vi synes ikke, det behøves at være sådan.

Vi synes i stedet for, at vi bør bestræbe os på at få flere farver i bylivet!

Kan det realiseres?

Før vi argumenterer for, hvorfor blomster bør have en fast plads i bylivet, så skal det naturligvis sikres, at tanken overhovedet kan realiseres. Hvordan mener vi, at den skal realiseres?

Man kunne jo for eksempel få installeret flere staudebede på byens offentlige græsplæner – eller endda erstatte nogle af græsplænerne med staudebede. Det kan også være blomster plantet i midterrabatten på en ellers grå vej.

Det er godt for biodiversiteten

Landbruget i Danmark benytter mange sprøjtemidler, når de skal opretholde effektivitet på deres arbejdsplads. Det er godt for landbruget, men det er knap så hensigtsmæssigt for biodiversiteten, der lider under landbrugets brede lovgivning.

Faktisk er hele 62% af de danske sommerfuglearter nu rødlistet, mens hele 11 arter helt er forsvundet. Det lyder voldsomt, og det er det også, men der er faktisk én ting, der kan hjælpe: Flere blomster!

Det er godt for mangfoldigheden

Hvis der er noget, vi er gode til i Danmark (i hvert fald i forhold til andre lande), så er det at bifalde mangfoldighed. Der skal være plads til alle, og verden behøves ikke at være så sort/hvid, som nogen fremstiller den til at være. Det er måske ikke meget, man kan ændre med blomster her, men man kan understøtte det allerede eksisterende budskab.

Det giver (visuel) glæde

Ud over at hjælpe mangfoldigheden og sommerfuglene (og andre insekter!), så giver blomster også glæde.

Blomster har en enorm symbolsk betydning. Vi giver blomster, når vi gerne vil muntre nogen op eller ønske dem god bedring. Vi giver blomster, hvis vi skal gratulere nogen med en fødselsdag, et bryllup eller lignende.

Det er slet ikke så underligt, for vi mennesker holder af at kigge på noget, der er pænt. Det gør os glade at se på noget, der er æstetisk tilfredsstillende for øjnene.

Her kunne en byblomst sprede glæde blandt mange folk – hver dag.