Giv din have en sommermakeover

Giv din have en sommermakeover

Sommeren er lige ved at være over os. Der er derfor på rette tid at kigge på haven. Specielt, hvis du ikke skal til udlandet og kommer til at bruge en masse tid i din have til sommer. Er der måske noget, du trænger til at få lavet om, justeret eller lignende?

Her kommer vi i hvert fald med en række forslag til, hvad en sommermakeover til haven kunne byde på. Så håber vi, at du kan finde inspiration til, hvad din have mangler for at blive rigtig sommerlækker!

Træfældning

Træer kan være hyggelige, men de kan også være placeret på en måde, hvor de optager uønsket plads. Ens have er jo ens ejendom, så man skal helst kunne bruge den, som man ønsker. Der er måske mange, der ikke overvejer træfældning i forbindelse med havedesign. Men det er nok ofte fordi, de glemmer at det overhovedet er en mulighed.

Overvej, hvordan din have ville se ud, hvis den ikke havde de træer, den har nu. Måske du ville have plads til en større græsplæne, til at montere en trampolin til børnene (hvis der er nogle af dem), til at udbygge terrassen eller noget helt fjerde.

Køkkenhave

Det kan også være, at du altid har drømt om at kunne gå i haven og hente dine madvarer der. Der er bare noget lækkert i at kunne gå ud og hente fødevarer til madlavningen i egen have. Det er som om, maden kommer til at smage bedre, når man ved præcis hvorfra, planterne er hentet.

Blomsterbede

Der er få ting, der pynter en have så flot som blomster. Giv din have en farverig makeover med blomsterbede. Du kan med fordel købe nogle store planter, som er lette at holde liv i. Det er også nemt at pynte haven ved at indrette med store og dekorative krukker.

Havemøbler

Hvis du ikke allerede har møbler i din have – så er det på tide at få nogle. Her kan du overveje, hvor mange menneske du gerne vil have, der skal kunne sidde ved bordet. Du kan også overveje, om der er et bestemt slags materiale, du ville foretrække frem for andet.