Guide: Kom godt i mål med boligsalget

Bolig

Der kan være mange grunde til, at boligen skal skiftes ud. Måske er den blevet for lille, måske er den for stor, eller måske trænger du bare til luftforandring. Ligegyldigt hvad årsagen er, er det altid en stor beslutning at sælge sit hjem og flytte fra en bolig, der rummer skønne minder og oplevelser. Men når beslutningen først er taget, er det altid rarest, hvis salget går så hurtigt som muligt, så man undgår en længere periode med et ben i to forskellige boliger.

At sælge sin bolig er dog ikke altid lige nemt, og nogle gange risikerer man, at der er mange boliger, der konkurrerer mod hinanden. Der er dog en række skridt, du selv kan tage for at få dit boligsalg til at gå hurtigere. I denne guide får du nogle gode råd til, hvordan du kan gøre din bolig salgsklar og mere attraktiv for potentielle købere.

Ryd op, det gør godt

Noget, der med sikkerhed kan skræmme potentielle købere væk, er, hvis det roder. Rod kan dræbe al begejstring for en bolig, og på samme tid er det svært at se boligens egentlige potentiale, hvis det roder så meget, at man dårligt kan se gulvet. Er der derimod orden i tingene, giver det masser af frihed til, at fantasien kan blomstre hos dem, der kommer og kigger på boligen. På den måde får de chancen og pladsen til at forestille sig, hvordan de gerne selv vil indrette boligen.

Derudover må du heller aldrig gå på kompromis med rengøringen, når du får potentielle købere på besøg til fremvisninger. Nullermænd, der flyver rundt, har aldrig været noget godt salgstrick. Så gør dig selv den tjeneste at svinge støvsugeren og kluden, så boligen er klar til at blive vist frem.

Fiks de små hængepartier

Vi har sikkert alle sammen nogle ting, som vi gerne ville have fikset, men som vi bare aldrig nåede til. Selvom du måske har vænnet dig til de små hængepartier og ikke tænker så meget over dem længere, er det noget, der med sikkerhed ikke vil gå ubemærket hen hos folk, der kommer og kigger på boligen. Så få nu lige fikset de småting, som endnu ikke er blevet fikset. Det giver et bedre helhedsindtryk af boligen, når tingene er i orden.

Lad boligens personlighed skinne igennem

En bolig er mere end bare fire vægge og et tag. Det er et hjem, der har masser af historie at fortælle og rummer både sjove, glade og triste stunder. Den bedste måde at lade boligens personlighed skinne igennem er ved at holde indretningen på et niveau, hvor den ikke overtager boligen.

Indretningen må gerne være simpel, så det giver luft og plads til, at rummene kan komme til deres ret. Du kan også med fordel holde væggene i lyse farver. Det får nemlig rummene til at syne meget større, end hvis de er malet i mørke farver. Sidste gode råd er at lade gardinerne være trukket fra og lade naturen uden for vinduet komme til sin ret. Et naturligt lys klæder altid en bolig.

Lav en professionel videopræsentation

Når du skal skille dig ud fra mængden på boligmarkedet, kræver det, at du gør noget, som alle de andre ikke gør. Du kan overveje at få lavet en professionel video hos Modima, som du kan læse mere om her. De eller andre videofirmaer kan helt sikkert få dit hjem til at stå frem fra sin bedste side, ligesom det giver potentielle kunder et godt indblik i, hvordan boligen faktisk ser ud.

At sælge en bolig er ikke en nem ting. Men følger du ovenstående råd, kommer det helt sikkert til at gå hurtigere med salget, så du kan komme videre til det næste kapitel i livet.