Keramik er det nye sort

Keramik er blevet populært som aldrig før. Keramik er over alt og oplever et stærkt comeback på mange forskellige niveauer. I dag kan man både opleve at få sin mad serveret på en stentøjstallerken på restauranter og at keramikken har fundet vej ind i private hjem. Det er ikke kun færdiglavet keramik, som oplever en stigende popularitet, men også vi vil i stigende grad også selv have fingrene i leret.

Et materiale med identitet

Ler er enormt formbart og man har mulighed for at kunne udtrykke sig på uendeligt mange måder. I flæng med at danskere ønsker mere og mere identitet i hjemmene og flere unikke ting, har keramikken vundet deres hjerter. Dette skyldes den enorme forskellighed der er, når det kommer til keramik. Det tangerer til det umulige, når man vil finde to keramik elementer, som er fuldstændig ens, hvilket er lige præcis det, som danskerne er helt vilde med.

Keramik er særligt blevet populært blandt unge mennesker. Denne gruppe har formået at ændre trenden, når det kommer til keramik. Tidligere samlede man typisk på identiske kopper, hvorimod man i dag samler på forskellige keramiske krus med spor fra kunstneren. Dette er særligt efterspurgt, fordi vi i højere grad ønsker at omgive os med unikke ting, som signalerer fordybelse og som rummer nogle personlige historier.

Keramik i indretningen

Keramik kommer i flere forskellige varianter. Man kan både finde keramik i form af vaser, tallerkener, krus, skåle og meget mere. Den store vifte af keramik gør det muligt at placere keramikken i alle tænkelige rum. Man kan for eksempel have vaser stående i stuen eller tallerkener stående på en hylde i køkkenet. Det er i sandheden kun fantasien, der sætter grænser for, hvor keramikken kan stå i hjemmet. Keramikken passer perfekt ind i den minimalistiske indretning, da rustik keramik med det rå udtryk vil bryde og skabe en kontrast i indretningen.