Mangler du inspiration til haveindretningen 2020? Så se her!

Mangler du inspiration til haveindretningen 2020? Så se her!

I disse dage kan det nogle gange allerede føles som om, sommeren er over os. Det er ikke helt tilfældet endnu, men det betyder ikke, at vi ikke kan begynde at forberede vores haver!

Skab “rum” i haven

En meget populær trend inden for haveindretning har de sidste år været at skabe “rum” i haven. Med “rum” i haven menes der, at man sætter fokus på at kunne bruge sin have til andet end .. at være udenfor. Et “rum” er ofte en overbygget del af haven, som er indrettet med møbler, lys – og hvad der ellers ville høre til rummet.

Nogle vælger fx at installere et udekøkken, hvor de har let adgang til storm køkken. Andre indretter et loungeområde, hvor de kan læne sig tilbage og slappe af. Et godt loungeområde kunne fx byde på afslappede sofapladser, læsestole eller endda hængekøjer! Du kan se et stort udvalg af hængekøjer her!

Gør plads til aktivitet i haven

Der er desværre mange, der glemmer at sætte pris på haven som en privat ejendom, de kan råde frit over. Der er mange haver, der står ubrugte, og hvor der ikke foretages meget af aktiv karakter i. Det synes vi er en skam – særligt nu, hvor somrene bliver varmere og varmere.

Vi synes, man skal udnytte den plads, man har. Det er fx lettere at tage en omgang kongespil, hvis man enten har en stor terrasse eller et stort græsområde at gøre det på. En anden sjov aktivitet, man med fordel kan foretage sig i haven, er dart. Hvis I har et sted, hvor der er plads til spillet, så er det meget smartere at spille udenfor, hvor man ikke kan smadre tallerkner og vaser.

Gør haven ressourcerig med en køkkenhave

Er der noget mere frigørende end at have mulighed for at forsyne sin madlavning med grønt fra egen have?

Tomatsaucen smager bare lidt bedre, når den er konstrueret af et produkt, man selv har opfostret med kærlighed, pleje – og vand! Der er ingen minimum eller maksimal grænse for, hvor omfattende ens køkkenhave skal være. Det kommer helt an på, hvor grønne fingre man har!