Sådan får du mest ud af pladsen i dit soveværelse

Soveværelset er et af de vigtigste rum i hjemmet, fordi det er her, du får din nattesøvn, som er altafgørende for dit helbred, velvære og humør i dagligdagen. Dog er soveværelset i de fleste tilfælde også et forholdsvist lille rum bestående af få kvadratmeter. Vi vælger ofte at bruge husets mindste rum som soveværelse, fordi vi ikke inviterer venner og familie derind, og vi er alligevel ikke vågne i størstedelen af tiden, vi befinder os på soveværelset. Men det er ærgerligt, hvis soveværelset ender med blot at fungere som pulterkammer for din seng. Derfor vil vi gerne komme med et par gode råd til, hvordan du får mest ud af pladsen i dit soveværelse.

 

Prioritér plads til sengen

Hvis vi ikke har så mange kvadratmeter at gøre godt med på soveværelset, er det nemt at falde i fælden, hvor vi vælger at nedskalere størrelsen på sengen. Det er klart, at jo større sengen er, jo mere fylder den, og derfor er det fristende at vælge en mindre seng, så soveværelset syner større. Dog er det ikke den optimale løsning. Det vigtigste i soveværelset er netop sengen, og det er essentielt for din nattesøvn, at sengen er komfortabel i form af masser af plads. Især hvis I er et par, der hver aften sover side om side i sengen, bør I ikke nedskalere til en halvandenmandsseng. Vælg derfor hellere at få masser af plads med en queen size seng, som netop har den perfekte størrelse til parret. Den er bred nok til, at I ikke ligger klods op ad hinanden, men samtidig er den ikke så stor, at den fylder hele soveværelset.

 

Brug hele rummet

Mange vælger at indrette soveværelset på en måde, hvor alle møblerne enten står langs væggen eller ud fra væggen. Selvom det umiddelbart kan virke som om, at du får mere plads i rummet på den måde, så er det altså en misforståelse. Hvis du eksempelvis trækker din seng midt ud i rummet, kan du pludselig få plads til et tøjskab eller en reol op af den del af væggen, som sengen normalt ville spærre for. Ved at bruge hele rummet og placere dine møbler lidt mere frit rundt i soveværelset, får du også et noget lettere og luftigere udtryk.

 

Luk lyset ind

Det kan være fristende at lukke fuldstændig af for lys udefra i soveværelset, fordi det er rarest at sove i komplet mørke. Af den grund bruges mørklægningsgardiner hyppigt i soveværelser, og de er selvfølgelig også oplagte til, når natten falder på. Dog har mørklægningsgardiner også den effekt, at det får rummet til at se mindre ud. Det kan derfor være en god idé at kombinere mørklægningsgardiner med et lag af lette og tynde gardiner, der falder flot fra vinduet. På den måde kan du bruge mørklægningsgardinerne, når du vil sove om natten, og når du så befinder dig på soveværelset om morgenen, kan du bruge de florlette gardiner til at skabe privatliv, uden du lukker alt dagslys ude.