Sådan indretter du det ultimative øvelokale

Selvom man er blevet gift, er det vigtigt at holde fast i sine egne hobbyer. Har du altid elsket at spille musik? Så forstår vi dig godt – og hold endelig fast i din interesse! For atmosfæren i et øvelokale er noget helt særligt. Alle, der har haft et instrument i hånden, ved, hvor vigtigt det er, at der er en god stemning, når man skal komponere musik. Men lækker indretning gør jo ikke det hele. Der er nemlig mange ting, der skal tages hensyn til, når øvelokalet skal indrettes. Og én ting er vigtigere end alt andet: lyden.

Placering af instrumenter

Når man skal skabe den bedste lyd, så alle i bandet får mest ud af de forskellige niveauer, bør man placere PA-anlægget først. Stil to højtalere i hver sit hjørne og subwooferen i midten mellem dem. Ovenpå den kan du placere mixeren, hvis den ikke har et separat stativ. Det er også en god idé at placere trommeslageren i rækken, så denne får et godt overblik og bliver en integreret del af lydbilledet.

Bassen bør placeres i tæt kontakt med trommeslageren, da det er disse to instrumenter, der er den bærende enhed, som lægger bunden i musikken. Sangeren bør placeres med ansigtet mod højtalerne. På denne måde får sangeren den fulde lyd fra anlægget – hvor deres sang kommer fra – ligesom man undgår, at anlægget overstyrer, da mikrofonen er vendt væk derfra.

Til sidst kan de resterende instrumenter – såsom keyboard og guitar – placeres. Det er ofte en smagssag, hvor disse ønsker at placere sig. Nogle ønsker tæt kontakt med trommeslageren, andre med sangeren. Så prøv jer frem, så I kan se, hvad der fungerer bedst for jer.

Lav god lyd

Der er intet, der kan kvæle en god lyd, som kolde, bare vægge. Derfor er det en god idé at beklæde væggene med et materiale, der kan dæmpe lyden. Du kan anvende tæpper, tekstiler, puder, skumfyld eller madrasser. Det behøver ikke koste en formue.

Ønsker du at etablere et øvelokale, der emmer af god stil, kan du gøre vægmaterialet til en del af designet. Beklæd eksempelvis skum med mesh i stål, og få et næsten futuristisk og kunstnerisk udtryk i øvelokalet. Vi lover, I får byens fedeste lokale!

Gør det personligt

Når man spiller musik, opholder man sig mange timer i øvelokalet. Det er derfor også temmelig trættende at se på triste, grå vægge, der skriger af industrikvarter og meget lidt af personlighed.

Vær derfor ikke bange for at lege lidt med det personlige udtryk i lokalet. Har I plakater fra koncerter, I har spillet? Så hæng dem op. Har I fået taget nogle fede bandbilleder? Op med dem på væggen! Jo mere personlighed, I kan skabe, jo mere lyst har I til at tilbringe masser af timer i jeres øvelokale.

Rigtig god fornøjelse!