Sådan indretter du med kontorartikler

Drømmer du om et nyt kontor? Så er du landet det helt rette sted. Vi skal nemlig se nærmere på, hvordan du kan indrette dit kontor med en række forskellige kontorartikler, hvad end det drejer sig om dit private eller erhvervskontor. Læn dig godt til rette og gør klar til at modtage tips og tricks til at få et velfungerende kontor.

Tag højde for individuelle behov

Når du skal indrette dit kontor, er det først og fremmest vigtigt at tage udgangspunkt i dine personlige behov og ønsker, hvad angår siddeplads, komfort, belysning, plads og teknik. Et kontor skal således kunne tilgodese langt de fleste af de behov, der optræder, så du får den mest optimale arbejdssituation. Generelt er det nemlig meget individuelt og forskelligt, hvordan vi hver især arbejder mest og får det størst tænkelige udbytte. Derfor kan indretningen af et kontor også være et rum med plads til kreativitet og udfoldelse.

Når du skal indrette, bør du desuden finde en række forskellige kontorartikler, så du har tænkt indretningen ned til mindste detalje. Med kontorartikler mener vi alt lige fra papir til etiketter, blokke, skriveredskaber og skrivebordstilbehør. Det er nemlig ikke nok kun at tænke i møbler, men de mindre detaljer har mindst lige så stor betydning for din arbejdsindsats og evne til at være effektiv, når du arbejder hjemme.

Find ergonomiske møbler

Noget af det vigtigste at tage højde for, når du skal indrette dit hjemmekontor, er desuden møblerne. Her er det generelt vigtigt, du bruger meget tid på at udvælge nogle ergonomiske og komfortable møbler, der stabiliserer og støtter din krop på den rette måde. Da du ofte skal sidde ved et kontor mange timer, er det nemlig vigtigt, at der er fokus på ergonomien, så du samtidig kan skåne din krop mod dårlige positioner.

Her er et godt udgangspunkt for eksempel at starte med at kigge efter en god, ergonomisk kontorstol, der støtter ryggen, og som samtidig er behagelig at sidde i flere timer i træk. Mange vælger ofte blot at bruge en spisebordsstol til hjemmekontoret, men spisebordsstole giver sjældent samme ergonomiske og komfortable siddeposition.

Derudover bør du i samme ombæring vælge et bord, der passer til stolen, og som sikrer, at du sidder korrekt – det vil sige hverken for lavt eller for højt. Her kan du enten vælge at købe en justerbar stol, der kan hæves og sænkes, eller købe et hæve-sænkebord, som har samme funktion. Valget er dit.