Sådan får du mindre rod på soveværelset

Hvis du har en bare nogenlunde gennemsnitlig tilværelse, tør vi godt vove at påstå, at du tilbringer op mod en tredjedel af døgnet på soveværelset. Det er nemlig her, langt de fleste af os mennesker foretrækker at sove, og det skal vi i gennemsnit gøre i op mod 8 timer hver nat.

Det primære formål med soveværelset er, at det skal være et sted, hvor du kan sove godt og trygt. Alligevel bruger mange mennesker det også som garderobe, kontor og pulterkammer.

Derfor kan der hurtigt opstå uorden, men det kan blive besværligt at komme ned i gear og falde i søvn, hvis dit soveværelse er fyldt af rod.

Rod på soveværelset er forstyrrende

Soveværelse er et specielt rum.

Du indretter for eksempel stuen efter at skulle være et sted, hvor du både kan slappe af og være social, kontoret efter at være et sted, hvor du både kan arbejde produktivt og kreativt, og køkkenet efter at være et sted, hvor du både kan lave og spise mad.

Soveværelset derimod skal helst ikke bruges til meget andet end at sove i, og alligevel har rigtigt mange mennesker rod i soveværelset. Det er bare ikke en god ting at have i sit soveværelse.

Rod kan nemlig nemt blive associeret med ufærdige projekter.

Det kan for eksempel være, at du ikke endnu har fået ordnet vasketøjet, og at der derfor ligger sure sokker og beskidt undertøj på gulvet. Det kan også være, at du mangler at læse dine breve, og at de derfor ligger på bordet.

Er det virkelig noget, du vil mindes om, når du endelig lægger dig for at slappe af og glemme alt om alle dagens mange opgaver og pligter?

Få styr på dine ting

Hvis du meget gerne vil have plads til nogle af dine ting på soveværelset, så kan det være en god idé at forsøge at holde nogenlunde orden i dem.

Det kan du gøre ved hjælp af for eksempel et sengebord med skuffer eller måske nogle sengeskuffer eller -kasser på hjul.

Endnu bedre er det dog, hvis det er muligt for dig at minimere, hvor mange ting du har på dit soveværelse.

Måske ville det være bedre for dig at opbevare dine gamle fotoalbums i en kasse på loftet eller din store pladesamling i stuen. Det vil nemlig ofte ikke være på soveværelset, at du vil bruge disse ting alligevel.

Hvis du ikke har for mange ting der fylder på værelset, vil de heller ikke komme til at fylde i din hjerne.

Tag inspiration fra Kina

Det med at få orden i sin indretning er også noget, man går meget op i, hvis man følger Feng Shui-teorien. Her er det nemlig harmonien mellem mennesket og de omgivelser, de befinder sig i, der er i fokus.

Hvad det præcis handler om, er stof for en anden artikel, men kort sagt skal du ifølge Feng Shui passe på med, hvordan du indretter dig, så du ikke skaber en disharmoni mellem dig selv og dine omgivelser.