Sådan gør du tøjvasken nemmere for dig selv

Det kan være noget af en bedrift at nå igennem en hel vasketøjsbunke. For det skal i første omgang sorteres, så skal det vaskes på det rigtige program med de rigtige vaskemidler, så skal det tørres på den rigtige måde for så til sidst at blive lagt eller hængt på plads. Inden man får set sig om, kan det nemt tage en hel dag. Og derfor er der altså også god grund til at se sig om efter lidt tips til at gøre det hele lidt nemmere. Nogle af dem får du lige her.

Undgå rynker efter vask

Noget af det værste er, at når man endelig har klaret tøjvasken, så står man med en hel bunke krøllet tøj. Så kan det næsten virke uoverskueligt at skulle gribe det an.

Det kan tage lang tid at stryge tøjet, og ofte er det nemmere at smide det ind bagerst i skabet, til man har brug for det. Men med bedste tøjdamper bliver det nemt som en leg.

Sortér tøjet i forskellige vasketøjskurve

Du kan spare en del tid på dine tøjvaskedage, hvis du sørger for, at tøjet bliver sorteret allerede inden vaskedag. Det kan du ved blot at få flere vasketøjskurve.

Sørg for at ingen i familien er i tvivl om, hvad der skal i hver kurv. Så kan I alle sammen løfte en del af ansvaret for, at alting bliver vasket korrekt, og du kan spare tid.

Køb forskelligfarvede sokker

Og så er der sokkerne. Det kan føles som en evig kamp at matche et par. Men du kan gøre det meget mere enkelt for dig selv ved kun at købe sokker i forskellige farver. Så skal du ikke have fat i den ene hvide sok efter den anden i forskellige længder og størrelser. I stedet skal du bare spotte den rigtige farve blandt bunken af sokker.