Sådan indretter du et hyggeligt og praktisk soveværelse med flere funktioner

Dit soveværelse er et rum i dit hjem, der har flere funktioner. Det skal nemlig fungere til, at du sover derinde og trækker dig tilbage. Men samtidig skal der være plads til nogle praktiske løsninger, så du bl.a. kan opbevare dit tøj o.lign.

Men hvordan indretter du et soveværelse, der både rummer hygge, komfort og praktiske løsninger? Det får du en række tips til her.

Vælg en komfortabel seng med opbevaring

Når du vil have mest muligt ud af dit soveværelse, handler det om at finde på nogle løsninger, der har flere funktioner. Når du skal finde en seng, kan du derfor vælge en, der er komfortabel at ligge i, men som også har noget opbevaringsplads.

Du kan f.eks. finde senge, der har indbyggede skuffer i deres stel. Det er en god måde at få skabt noget opbevaringsplads, uden det tager ekstra plads på dit soveværelse.

Udnyt dine kvadratmeter med et hjørneskab

Hvis du gerne vil undgå, at der er noget plads, der går til spilde, kan du f.eks. indrette med et hjørneskab. Det er sjældent, at du kan udnytte hjørner helt vildt godt, men med et hjørneskab får du en masse opbevaringsplads, hvor du kan opbevare bl.a. tøj, sengetøj, håndklæder m.m.

Når du skal indrette dit soveværelse, skal du altid prøve at vurdere, hvad der passer bedst ind på netop dit soveværelse. Det er slet ikke sikkert, at et hjørneskab passer ind på dit soveværelse. I stedet kan du vælge et højskab eller nogle reoler.

Det kommer helt an på, hvordan dit soveværelse er indrettet, og hvor stort det er. I hvert fald skal du forsøge at finde på nogle løsninger, hvor du udnytter din plads bedst muligt.

Indret med et multifunktionelt sminkebord

Hvis du har brug for et sted på dit soveværelse, hvor du kan sidde om morgenen og gøre dig klar, kan du f.eks. indrette med et sminkebord. Et sminkebord har den fordel, at det faktisk også kan bruges til flere ting.

Du kan naturligvis sidde og gøre dig klar, men hvis du nogle gange har brug for en kontorplads, kan det også bruges til det. På den måde slipper du for både at have et sminkebord og et skrivebord. Du kan blot nøjes med én af dem.

Et sminkebord pynter ofte mere end et skrivebord, fordi de fås i så mange fine designs. Du skal bare finde et, der passer ind på netop dit soveværelse.

Hav flere lamper på dit soveværelse

Når du vælger belysning til dit soveværelse, kan du med fordel vælge flere lamper, som kan stå rundt omkring. Når du har flere lamper, giver det dig nemlig forskellige fordele.

Dit valg af belysning er vigtigt for den stemning og indretning, du forsøger at skabe. Hvis du vælger flere lamper i stedet for én, så giver det ofte en mere hyggelig og afslappet belysning.

Du kan samtidig tænde rundt omkring alt afhængig af, hvor der er brug for det i stedet for at tænde én stor lampe.