Tips til at lave det perfekte hjemmekontor

Til trods for at det nu er ved at være langt længere end et år siden, at Coronavirussen kom til Danmark, så er der stadig mange af os danskere, som skal få arbejdet til at fungere hjemmefra. Er du en af de danskere, der efter et år stadig arbejder hjemmefra, så er du nok blevet klar over, hvor vigtigt det er, at man har et godt sted i hjemmet, som man kan koncentrere sig om sit arbejde i. Derfor er der nedenfor blevet samlet nogle gode tips til, hvordan du kan få gjort dit hjemmekontor så optimalt som muligt.  

Indret dit hjemmekontor med gode farver

Farver er en ting, som både kan være med til at påvirke vores kreativitet, og som samtidig kan have en indflydelse på, hvordan vi har det. Dette er særligt gældende, hvis det er et rum, som vi skal tilbringe mange timer i. 

 

En idé kan derfor være, at du skal male væggene på dit hjemmekontor i en ny farve, som kan give dig det, som du har brug for. Det kan for eksempel være at du skal vælge en mørk, dyb farve, som kan forbedre koncentrationen, eller måske skal væggene males i din yndlingsfarve, så du bliver i godt humør i det sekund, hvor du træder ind i rummet. 

 

En anden idé, som måske kan være lettere at få gjort, kan være at putte nye nipsting eller møbler ind i rummet, der er i de farver, som du ønsker. Det kan for eksempel være, at du skal finde en lænestol, der kan stå henne i hjørnet af rummet, og som er i en farve, der passer ind i den stil, som du ønsker at dit hjemmekontor skal have.  

Find den rigtige lænestol til hjemmearbejdet

Skal man arbejde derhjemme, så er det vigtigt, at man har et godt sted, der giver en mulighed for at kunne fordybe sig i sit arbejde. Det kan for eksempel vise sig at være svært at holde fokus på sit arbejde, hvis man befinder sig i det samme rum, som man også slapper af og hygger sig i, når man har fri. 

 

En anden ting kan være, at du hurtigt kan få smerter i for eksempel nakke, ryg og skuldre, hvis du er nødt til at arbejde ved spisebordet, i sengen eller i sofaen. Sidder du i en stilling, der ikke er helt optimal, så skal du nemlig ikke arbejde i mange timer, før det kan føre til smerter.  

 

Der er altså mange gode grunde til, at du bør forsøge at få adskilt dit hjemmekontor fra resten af huset. Det kan øge koncentrationen, og samtidig gøre det lettere for dig at holde fri senere på dagen.