Cremer er ikke bare cremer

Du har nok bemærket, at der findes et ganske stort udvalg af cremer, og også, at disse cremer tilsyneladende har alle mulige forskellige funktioner. Der er alverdens tænkelige designs, målgrupper, farver, teksturer og så meget andet, som kan få den ene creme til at adskille sig fra sin sidemakker på butikshylden. Men inderst inde er enhver creme jo, grundlæggende og i den allermest forsimplede essens, jo blot en creme, og en creme kan ikke ligefrem løbe fra sin cremethed. Men, ikke overraskende, er der ganske stor forskel på funktionen af de enkelte cremer. Ansigtscreme til kvinder over 50 har således en ganske anden raison d’etre end en rensecreme til en acneplaget teenager. De mange forskellige designs og produktnavne er – heldigvis – ikke kun overfladiske forsøg på at fremstå anderledes. Cremer er rent faktisk forskellige.

Find den som du holder mest af, og tænk ikke på ”målgrupper”

Når du leder efter en creme, bør du først og fremmest gøre op med dig selv, hvad dens primære funktion skal være. Skal den oprense huden, skal den tilføre huden fugtighed i form af fedt, eller skal den forsøge at forebygge rynker eller..? Når du først har fundet frem til, hvilke funktionelle egenskaber, du gerne vil have i din creme, er der fuldstændig frit slaw! Er du en ung mand på udkig efter en fugtighedscreme, men elsker duften og følelsen af en fugtighedsgivende creme ovre blandt kvindeprodukterne, ja, så er det jo den du skal have fat i! Og omvendt, hvis du er en kvinde i din bedste alder, så er der jo absolut ingen grund til at afholde dig fra de cremer, som med deres designs og dufte forsøger at henvende sig til den unge fyre. Det er der ingen, som bør bestemme!

Alligevel kan kategoriinddelingerne rent praktisk have en ganske fornuftig, funktion, idet de gør creme-jagten lidt nemmere og knap så anarkistisk.