Her er alt du skal vide om en IPL hårfjerning med laser

Med en permanent hårfjerning, så er det slut med at skulle barbere sig uge efter uge. Det er slut med sugaring, epilering og waxing med røde knopper som følgesvend. Mange ønsker nemlig et naturligt, æstetisk og harmonisk udseende, hvor hår ikke er en del af deres hverdag. Læs med her i artiklen for at lære meget mere om permanent hårfjerning.

 

Hvad er årsagen til uønsket hårvækst?

Der findes mange grunde til uønsket hårvækst, men nogle af de vigtigste faktorer er vores arvelige disposition eller forskellige sygdomme. De kan gå ind og påvirke ens hormonelle niveauer i kroppen. Den uønskede hårvækst har siden tidernes morgen været et kosmetisk problem. Man har fundet dokumentation helt tilbage fra Kleopatras tid på, at man har fjernet hår fra områder, hvor man ikke fandt det æstetisk passende. Dengang valgte man, enten at anvende en pincet eller en tråd til at plukke hårene af med. Men med tiden er der kommet en teknologisk udvikling, hvor man har fundet mere effektive metoder.

 

Hvad er hårfjerning med IPL?

For omkring 20 år siden blev hårfjerning med intens pulseret lys introduceret. Disse behandlinger er i dag nogle af de hurtigste og mest effektive metoder til at fjerne uønsket hår med. Udover at denne form for behandling, hvor der fjernes hår på kroppen, så giver de også en mere permanent ødelæggelse af ens hårsække. Dette vil på sigt være med til at mindske antallet af hår på det område, hvor hårene er uønskede. Dog er det kun mørkebrune eller sorte hår, som man kan fjerne med en IPL behandling. Denne type behandling har ingen effekt på lyse eller grå hår, da de ikke indeholder farve.

 

Hvem kan ikke behandles med IPL?

Hvis man er meget solbrændt efter en ferie sydpå eller mørk i huden, så vil man ikke kunne blive behandlet med IPL. Årsagen til at dette ikke er muligt er, fordi lysstrålerne ud over at brænde farven i hårene også vil brænde farven i huden. Dels vil det gøre ondt, og kan i de værste tilfælde give brandsår og ar svarende til de behandlede områder. Man bør derfor altid  testes, før behandlingen med IPL hårfjerning påbegyndes. På den måde sikrer man sig, at man kan tåle behandlingen. Der er også forskellige typer af medicin, som kan gøre huden mere lysfølsom og på den måde gør, at man ikke kan tåle en IPL behandling. Det gælder f.eks. den type medicin, som indeholder virksomme stoffer som tetracyclin eller isotretinoin. Disse stoffer bruger man ofte i behandlingen af akne.