Klassikere til dit smykkeskrin

De fleste kvinder har et smykke eller to, som de sætter særligt stor pris på, og som de nok vil kalde yndlingssmykket. Årsagerne til, hvorfor det lige præcis er dette smykke, der har æren af at være yndlingssmykket, kan være mange. Måske det er et smykke, som man har arvet fra sin mor. Måske det er en gave fra ens elskede, som man fik i bryllupsgave. Eller måske er det smykkets beskaffenhed. Et klassisk tidløst og stilfuldt smykke, som man sætter særlig stor pris på, fordi det er smukt, lækkert og kan bruges både til hverdag og til fest. Uanset ens outfit så komplimenterer det bare alt. Sådan et smykke kunne være den klassiske murstens halskæde. Et smykke som de fleste kender.

Feminine og tidløse smykker

Der findes nogle smykker, som aldrig går af mode, og som er tidløse. Det tidløse kendetegnes ved at være æstetisk strømlinet med rene linjer i en minimalistisk stil. En murstens halskæde kender de fleste. Enten har de set den på deres mor eller mormor, som brugte den ved særlige lejligheder, når man skulle være ekstra fin. Navnet har kæden selvfølgelig meget nærliggende fået, da denne type kæde minder meget om mursten. I dag bruges kæden både til hverdag og fest. En murstens halskæde er meget populær, blandt andet fordi den er meget anvendelig uanset outfittet. Den passer praktisk talt til alt, og kan også sagtens kombineres med andre smykker. Det er en klassiker, som du klart bør have i dit smykkeskrin.

Bæredygtige smykker

Udover den klassiske murstens halskæde, er der også et andet og meget velkendt smykker, der bør nævnes. Nemlig bismark armbåndet. Dette armbånd kender de fleste kvinder også. Ligesom en murstens halskæde er det også en god klassiker at have i sit smykkeskrin. Bismark armbåndet er nemlig også meget anvendelig og kan bruges til det meste og uanset anledningen. Er man heldig at have arvet smykket, bliver det pludselig også et bæredygtigt og elsket smykke, hvilket jo ikke gør glæden mindre. Herudover findes der også guldsmede, som har specialiseret sig i vintage og secondhand smykker, hvilket er med til at give smykkerne en ekstra og bæredygtig dimension.

Smykker med historie

Af andre smykker som kan nævnes i forbindelse med klassiske smykker er for eksempel Daisy smykker, som de fleste nok ved, oprindeligt var en gave til dronning Margrethe II fra Georg Jensen. Daisy smykket blev overbragt dronningen i anledning af hendes fødsel og fås den dag i dag i mange forskellige udgaver. Udover Georg Jensen-smykker har også Ole Lynggaard-smykker tyngde og er smykker, som man bør kende, når talen falder på populære, klassiske og tidløse smykker.