Sådan undgår du rynker før tid

Mange mennesker vil helst ikke se gamle ud, og huden er det organ, der hurtigt afslører vores alder og vores livsførelse. Det kan være smilerynker, kragetæer eller bekymringsrynker i panden. Det rynker og linjer i huden har tilfælles er, at de fleste helst vil være dem foruden. Derfor har vi samlet nogle simple råd, der skulle holde de værste rynker på afstand. Det behøver ikke koste mange penge, men det kræver lidt omtanke og disciplin. 

Fugt

Det vigtigste for at undgå rynker er, at huden er fugtet. Find en creme til tør hud. Tør hud bliver hurtigere rynket, så creme mod tør hud er essentiel. Hydrering af dig selv hjælper huden både på lang og kort sigt. Hvis du holder huden fugtet dag-til-dag, så vil dine rynker være mindre fremtrædende. En velfugtet hud ser sundere og bedre ud. Udover gode produkter til at fugtet huden udefra, så vil massere af vand også hjælpe, da det er med til at fugte huden indefra. 

Generel sundhed

Din hud er et organ, og den bliver påvirker af, hvordan du lever. Man kan tit se på folks hud, om de har levet et hårdt liv. Derfor er nogle af de bedste og beviselige råd, at du skal undgå tobak og alkohol og samtidig spise sundt. Det vil gøre huden bedre til at regenerere og genskabe sundhed og spændstighed i huden. At holde sig sund, spise godt og motionere er det bedste værn mod at ældes før tiden. 

Beskyt huden mod sol

Sol er en synder, når det kommer til at ældes før tid. Det er vigtigt, at du bruger solcreme, hat eller bliver ude af stærk sol. Solferie og solskoldethed er ikke godt for din hud. Det ville gøre hud træt og grå før tid, så husk solrådene, når det er sommer, du er ude at sejle eller på ferie. 

Undgå stress

Stress og jag, angst og søvnproblemer er alle elementer, som vil få din hud til at se forfærdelig ud. Dårlig mentalt helbred ælder og påvirker din hud og dit hår. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer dit mentale helbred og ting, der gør dig glad i hverdagen. 

Kroppen hænger sammen. Dit mentale helbred påvirker dit fysiske helbred og omvendt. Derfor skal du tænke hele din krop som noget, du skal passe på og holde af, for den skal holde i mange år. Rynker før tid er et symptom på, at du ikke har passet på din krop.