Anlæg en flot terrasse, indkørsel eller gangsti med flisesand

Står du og skal anlægge en indkørsel, en gangsti en terrasse eller anden form for belægning ved dit hus eller sommerhus? Så har du brug for det, der kaldes for flisesand eller afrettersand. Denne form for sand lægges som et fundament under fliserne, så der bliver skabt et stabilt underlag for fliserne at ligge i. Skal du anlægge en indkørsel, hvor der skal holde en tung bil ovenpå, anbefales det, at du både lægger flisesand og stabilgrus.

Flisesand er 0,4 mm. sand, der tjener som underlag under belægning som fliser i indkørsler, gangstier og terrasser, så de ligger stabilt og jævnt.

Bliver leveret i big bags på 1000 kg.

Når du bestiller flisesand/afrettersand bliver det leveret i big bags af 1000 kg. på paller på din adresse. Her er det vigtigt, at vi kan komme til at levere det på asfalt eller fliser. Vi leverer i hele Danmark, hvor det i hele Jylland og Fyn området er gratis at få leveret og på Sjælland koster det et leveringsgebyr som man kan tjekke den aktuelle pris på, på hjemmesiden. Det er her muligt at lave et tilkøb, hvor du får leveret det med forvogn eller en medbringer truck. Dette koster et ekstra gebyr og tjek gerne hjemmesiden for de aktuelle priser. Når du bestiller flisesandet, kan du også i denne forbindelse vælge leveringsformen.

Brug beregneren

Når du skal finde ud af, hvor mange kilo flisesand, du har brug for, kan du bruge vores beregner på hjemmesiden. Her indtaster du de antal kvadratmeter, som flisesandet skal dække og herefter bliver der lavet en beregning på de kilo, som du skal bruge hertil: https://grat.dk/flisesand/70-flisesand-0-4-mm-big-bag-ca-1000-kg.html

Brug flisesand og stabil grus under indkørsel og gangsti

Når du skal anlægge en gangsti eller en indkørsel, hvor der kommer til at gå mennesker og holde en eller flere tunge biler, anbefaler vi at du bruger både flisesand samt stabil grus som fundament under belægningen af fliser. Når du skal anlægge en gangsti, skal du regne med 5 centimeter af stabilgrus og 5-7 centimeter flisesand. Når du anlægger en indkørsel, skal der bruges flere centimeter som fundament, og her cirka 15-20 centimeter af stabil grus og cirka 10 centimeter flisesand.

Anlæg en flot terrasse

Når du skal anlægge en flot terrasse, kan du med fordel lave den selv ved at købe fliseplader, som kan lægges/sættes sammen som et puslespil. Her findes både i laminat og i træ, og de kan fås i Ikea og Harald Nyborg. Under terrassen lægges et lag af flisesand og stabil grus, så flisepladerne kan ligge stabilt og jævnt, og så de ikke synker meget ned i jorden, når mennesker sidder og går ovenpå fliserne samt når der står tunge ting som bord, stole, havekrukker samt grill og andet udendørs tilbehør som parasoller eller lignende.

Kontakt os altid for spørgsmål og vejledning

Der er altid mulighed for at få gode råd og vejledning angående brugen af de rigtige materialer, antallet af big bags samt metoder til anlægsarbejder. Ræk altid ud, hvis du har nogle spørgsmål eller tvivl, og vi står klar til at sparre og vejlede dig og dit næste hus eller haveprojekt.