Hvad er mosaik og hvordan bruger man det?

Mosaik hobby kan bruges på mange forskellige måder. Det er i bund og grund kun fantasien, der sætter grænser. Mosaik hobby er for kreative sjæle, som ønsker at udfolde sig kreativt via mosaik. Der findes flere forskellige typer mosaik, så man har mulighed for at arbejde med flere forskellige typer og farver.

Hvad er mosaik?

Mosaik findes i flere forskellige materialer. Man kan for eksempel købe mosaikglas, mosaikkarton og spejlmosaik. Mosaikfliser har et rigtig flot farvespil, hvilket gør mosaik unikt at arbejde med. Når man arbejder med mosaik, har man brug for noget spartelmasse eller fugemasse, som kan holde mosaikpladerne på plads. Det er vigtigt at bruge noget filler, der er beregnet til mosaik, så mosaikpladerne holder.

Hvordan bruger man mosaik?

Mosaikkunst er meget specielt. Formerne, farverne og kompleksiteten kan være fascinerende. Med mosaik har man muligheden for at skabe mønstre eller figurer ved samle hundredvis til tusindvis af små forskelligtfarvede fliser eller sten. Mosaik hobby giver dig en mulighed for, at du kan udtrykke dig personligt og unikt. I dag er det blevet en trend, at man i hjemmet finder finurlige, personlige ting.

Mosaik kan på sin vis sammenlignes med keramik. Keramik er også blevet populært igen, fordi keramikken kan have et væld af forskellige former og farver, hvilket giver boligen et personligt touch. Det samme opstår ved mosaik. Mosaik skaber ligeledes en personlighed i boligen, særligt hvis man forsøger at lave DIY projekter.

Med mosaik kan man for eksempel lave bakker og fade. Man kan også restaurere gamle borde, ved at skabe et flot mosaik mønster på overfladen. På den måde får man skabt et unikt og personligt touch på møblet eller boligen samtidig med, at man kan gøre det for meget få penge, så længe man har hænderne skruet nogenlunde ordentlig på.