Er dit parforhold udfordret?

Det er en ekstrem svær situation at befinde sig i, hvis man er udfordret i sit parforhold. Der kan være mange grunde til, at forholdet ikke fungerer, blandt andet kan der være udfordringer med kommunikationen, utroskab, manglende omsorg, manglende tid og meget mere. Uanset, hvor problemet ligger, er det meget svært at håndtere for begge parter, og det kan være næsten umuligt at finde en løsning. Hvis du derfor tænker, jeg vil skilles, så er der god grund til at læse her. Skilsmisse behøver nemlig ikke at være den eneste udvej. 

Søg hjælp 

Hvis forholdet er endt et sted, hvor skilsmissen lurer lige rundt om hjørnet, så kan det være en god ide, at man sammen bestemmer sig for at opsøge hjælp. Parterapi kan nemlig mere, end man skulle tro. I parterapien får begge parter en mulighed for at snakke og fortælle om de dybeste frustrationer uden at blive afbrudt. Det kan nemlig være i kommunikationen, at problemet ligger, når følelserne overtager, og man får lyst til at rive hovederne af hinanden. I parterapien er der en tredje part tilstede, som sørger for at bevare roen og overskuddet, og som fungerer som en form for hjælper for begge parter. Det kan være til stor hjælp for mange, også i og med at parterapeuten kan spotte nogle underliggende mønstre, som bevirker, at man reagerer, som man gør. Derfor, hvis I overvejer skilsmisse, kan det være en god ide at afprøve parterapi, for måske I sammen vil kunne redde jeres forhold. 

Ikke for enhver pris 

Er man nået dertil, hvor det hele er meget ulykkeligt, og hvor man ikke har nogen kærlighed til hinanden længere, kan skilsmisse være den eneste udvej. Skilsmisse er en ulykkelig situation, og særligt hvis der er børn indblandet. At splitte en familie sætter dybe spor i både børn og forældre, som man skal leve med resten af livet. Dog er det også vigtigt at huske på, at det er svært at være noget for sine børn, hvis man er dybt ulykkelig. Derfor kan skilsmisse være den eneste udvej, for at alle finder et nyt ståsted og en ny ro, hvor der er overskud i hverdagen. Man skal med andre ord ikke opretholde en familie og et forhold, hvis der ikke længere er kærlighed. Så er det bedre at sige stop og fokusere på at komme videre, også for børnenes skyld. 

Hvad gør jeg? 

Hvis du står midt i tvivl og frustration, kan det anbefales, at du opsøger professionel hjælp. Selv det at ringe til en ekspert og have en telefonsamtale, kan give klarhed og overblik. Tøv derfor ikke med at tage kontakt til en parterapeut.