Inspiration til den næste bog på hylden

For mange er det en stor luksus, at man kan tage sig tiden til, at man for alvor kan dykke ned i en spændende bog. Udvalget af de mange forskellige kategorier er ikke småt, og det kan derfor ofte være svært at vælge. Skal det være en krimi? En bog om dine hobbyer? Eller måske skønlitteratur? Vi her på redaktionen har den seneste tid fået øjnene op for de mange selvbiografier som findes på markedet, og vi vil derfor her bringe dig et indblik i, hvilke der lige nu er blandt de mest populære på hjemmesiden Plusbog.dk

En gylden korkprop

En gylden korkprop er fortællingen om en af sin generations mest markante skuespiller, nemlig Iben Hjejle. I løbet af de 256 sider fortæller hun om sit liv, fra at være en fremadstormende skuespiller, til at spille med i Hollywood film, til at værende en bærende figur i det populære Klovn-univers og til i dag er være den ene af de to værter i et af landets mest lyttede podcast, Sitter, som hun har med veninden og kollegaen Signe Lindkvist. Udover at fortælle om hendes professionelle virke, så kommer Hjejle også forbi flere ting fra hendes privatliv, som blandt andet indebærer et forhold til komikeren Casper Christensen.

Udenfor

Udenfor er tredje bind i fortællingen om politikeren og den tidligere overborgmester i København, Ritt Bjerregaard. Bogen tager sit udgangspunkt i formandsvalget i Socialdemokratiet efter Anker Jørgensen. Poul Nyrup Rasmussen bliver den nye formand, og da han efter 10 år i oppositionen skal danne regering, må Ritt Bjerregaard konstatere, at det ikke er med hende på holdet, og hun bliver i stedet EU-kommissær. Bogen omhandler beretninger om bureaukrati, magt og alliancer, men også flere personlige overvejelser om livet som politiker.

Min historie

Bag enhver succesfuld mand står en stærk kvinde. Dette må i den grad siges at passe, når det gælder Barack og Michelle Obama. Min historie er fortællingen om Michelle Obama. USA’s første afro amerikanske førstedame fortæller her om et liv fra hendes opvækst i Chicago, til hendes tid som leder i erhvervslivet og om op- og nedture i Det hvide hus. Hun fortæller om, hvordan hun gennem sin titel som førstedame formåede at skabe håb og optimisme i hele USA på tværs af hudfarver. Michelle Obama’s historie er helt unik, og hendes historie giver et indblik i en verden, som kun de færreste får lov at opleve på egen krop.