Sådan anlægger du et nyt højbed i haven

Hvis du foretrækker jord under neglene fremfor en afslappende tilværelse i hængekøjen, kan du få mange glædelige stunder ud af at gro blomster og grøntsager i din have.

Der kommer mange fordele med at gøre lidt ud af haven, hvor den største fordel selvfølgelig er, at du får en lækker og indbydende have, som er rar at opholde sig i.

Blomster og grønne planter skaber en helt fantastisk stemning, når det hele gror og blomstrer, og der er derfor få ting, som kan sammenlignes med en velpasset have fyldt med planter.

Derudover får du selvfølgelig den fordel, at du har nem adgang til dine egne hjemmedyrkede grøntsager, hvilket både er et nemmere og sundere alternativ til det, du kan finde i de fleste supermarkeder.

Havearbejde er også sjovt og sundt for kroppen, og det er således mange gode grunde til at komme lidt mere i haven og gøre noget ud af det stykke jord, du har til rådighed som husejer.

Men hvordan kommer du i gang? Et godt og nemt sted at starte er ved at anlægge et højbed. Med et højbed kan du nemt kontrollere processen med dine planter, og du kan helt slippe for at skulle grave et hul i græsplænen.

Et højbed kan desuden nemt anlægges af alle, og det er derfor et godt sted at starte, hvis du har besluttet dig for at kaste dig over havearbejdet.

3 skridt til at anlægge et højbed

Med 3 simple skridt kan du komme i gang med at gro både smukke blomster, lækre urter og smagfulde grøntsager i et højbed.

Det første du skal gøre, er at investere i en omgang god højbedsmuld, da jorden i dit højbed er helt afgørende for, om du får succes med dine planter eller ej.

Du skal købe noget højbedsmuld af høj kvalitet, da det vil give de bedste betingelser for alle typer af planter. Mulden fungerer som planternes madpakke, og hvis du ikke sørger for at give dine planter noget jord fyldt med næring, kan du ikke regne med et godt resultat.

Når mulden er på plads, er turen kommet til selve højbedet. De gode ved et højbed er, at du kan placere bedet direkte på græsplænen uden at grave. Det er dog en god idé at dække græsset af først, så du undgår, at græs og andet ukrudt gror op igennem dit højbed.

Derfor er det andet skridt på vejen til at anlægge et højbed at dække græsset under bedet af. Det kan du gøre med et helt normal stykke sort plastik, eller du kan bruge nogle gamle papkasser eller en fiberdug.

Når du har dækket græsset af, er tiden kommet til selve højbedet. Hvis du er til den nemme løsning, kan du købe et par pallerammer og sætte direkte ned på underlaget, hvorefter bedet er klar til at få fyldt jord i.

Alternative kan du bygge det selv, så du kan få et højbed i lige præcis den højde og længe, som du ønsker.