Træbeskyttelse: Mal med kvindelig intuition

Mange kvinder elsker at male i hjemmet, fordi en forandring i farven kan have en stor indvirkning på rummets udtryk. Men når det handler om træbeskyttelse, virker det lidt som om, at vi overlader malerpenslen til mændene. Det er synd, for træbeskyttelse er lige så vigtig og alsidig som enhver anden form for maling – og kvindelig intuition kan være med til at give træet den nødvendige beskyttelse og det ønskede udseende!

Det første dine gæster ser

Når det handler om træbeskyttelse, er det ofte mændene, der tager sig af malerarbejdet. Men hvorfor vil vi kvinder ikke også have lov til at vise vores kreativitet i denne sammenhæng? Vi elsker at male indendørs, så hvorfor skal vi så ikke gøre det samme ude i naturen? Husets facade og udendørs træværk er trods alt det første, dine gæster får øje på, så er det ikke mindst lige så vigtigt.

Den bedste beskyttelse til dit træværk

Hvordan beskytter du bedst havemøbler og udendørs træværk på dit hus? Mange tror, at det kun handler om at male træet med en farve, der passer til huset. Men der er mange andre ting, du skal overveje, for bedst at beskytte træet.

Du skal blandt andet overveje:

  • hvilken maling er brugt tidligere?
  • hvilken type træ er der tale om?
  • hvor udsat er træværket for vejr og vind?
  • hvordan skal det se ud?

Nogle slags maling er ikke gode til at “samarbejde”, så det er vigtigt at undersøge, hvilken maling eller træbeskyttelse der er blevet brugt tidligere. Der findes også forskellige typer træbeskyttelse, der er udviklet specielt til specifikke træsorter, hvis du kan finde ud af, hvilken type træ der er tale om. Hvis dit træværk er særligt udsat for vejr og vind, vil det være en god idé at vælge en mere modstandsdygtig træbeskyttelse. Og sidst, men ikke mindst; skal det være klar, tonet eller farvet træbeskyttelse?