Vælg det rigtige printerblæk til din printer

Når din printer er løbet tør for blæk, er det vigtigt, at du vælger det rigtige printerblæk, når du skal købe nyt.

Blækpatronerne er forskellige i forhold til, hvilken printer du har, så det er vigtigt, at du vælger printerblæk, som passer til lige præcis din printer. Det kan derfor være en god ide at kigge efter, hvilket mærke og hvilken model din printer er, så du er sikker på ikke at købe forkert printerblæk.

Når du har styr på, hvilket mærke og hvilken model din printer har, er det egentlig ikke svært at finde det helt rigtige printerblæk til den. Du skal dog tage et valg om, du vil have det originale printerblæk til din printer, eller du hellere vil have uoriginalt, kompatibelt printerblæk. Begge dele har deres fordele og ulemper, alt efter hvad og hvor meget du printer.

Originalt printerblæk er generelt i bedre kvalitet end uoriginalt printerblæk. Det vil sige, at kvaliteten på udprintet er en smule bedre, når du har originalt printerblæk i din printer. Uoriginalt printerblæk virker dog også efter hensigten. Når kvaliteten på uoriginalt printerblæk er i dårligere kvalitet, betyder det, at der generelt bliver brugt mere blæk til hver udprintning, så blækpatronerne bliver hurtigere tomme end ved originalt printerblæk. Ved at købe uoriginalt printerblæk, risikerer du derfor at skulle købe nyt hurtigere end ved originalt printerblæk. Dog er dette ikke et problem, hvis du ikke bruger din printer så meget. Printerblæk udtørrer ikke, så der sker ikke noget ved, at det står længe uden at blive brugt.

Til gengæld er uoriginalt printerblæk generelt billigere end originalt printerblæk. Ved at købe uoriginalt printerblæk, kan du derfor spare en del penge. Dette giver selvfølgelig også mening, når blækket er i lidt dårligere kvalitet end det originale printerblæk. Det kan derfor være en god ide at overveje, om det er vigtigst for dig, at dit nye printerblæk er billigt – eller i hvert fald det billigste, du kan få til din printer. Hvis du printer meget, kan man vurdere, at det i sidste ende er dyre at købe uoriginalt printerblæk, når disse ofte bliver tomme noget tidligere, end originalt printerblæk, fordi der bruges mere blæk per udprintning.

Du kan derfor selv vælge, hvad der er vigtigst for dig og dine behov. Hvis du printer meget, kan det være en god ide at købe originalt printerblæk, selvom det er dyre, fordi der ikke bliver brugt helt så meget printerblæk per udprintning. Hvis du ikke printer så meget, vil det billigste for dig være at købe uoriginalt blæk – medmindre det er vigtigere for dig, at kvaliteten på blækket er helt i top, i så fald er det bedst at købe originalt.