Få en god studiestart i en ny by

Tiden er kommet til, at mange unge har studiestart, hvilket betyder, at mange flytter til forskellige byer. Studiestart kan være udfordrende, da du skal møde nye mennesker, og måske finde dig til rette i en ny by.

Flytningen
På denne tid af året ses mange ansøgninger og søgninger efter studieboliger, da mange står i den situation, at de skal flytte til den anden ene af landet end, hvor de bor. Du skal derfor sørge for, at din flytning bliver let. Skaf en flyttebox, flyttecontainer eller et flyttefirma, som kan hjælpe dig. Flyttefirmaer har ofte travlt både med erhvervsflytning og privatflytning, så sørg for at være ude i god tid. Et flyttefirma er som andre forretninger, bare en flytteforretning. Du kan eventuelt undersøge, om flyttefirmaet kan hjælpe dig med flytning mellem Jylland og Sjælland. Uanset hvad står der altid flyttemænd klar til din flytning, så du kan få styr på dit hjem.

Råd til det sociale

  1. Når du starter på dit studie, skal du sørge for at være social. Du skal lære dine studiekammerater at kende, og du skal derfor bruge tid sammen med dem. Husk på at holde fri fra studiet, da dit studie byder på en masse skæg og ballade.

  2. Hvis du føler dig presset, kan det være nyttigt at skabe et overblik over din uge ved at have en kalender hængende. Selvom du muligvis har skrevet aftaler ned på din telefon, er det bedre at have en fysisk kalender, som du kan kigge på. Sørg for at notere alt fra læsetider til træning ned.

  3. Det kan føles som om, at alle dine studiekammerater er udadvendte og ikke nervøse, men det er ikke virkeligheden. De fleste er altid nervøse, når de skal prøve noget nyt, hvilket studiestart er. Du kan derfor trække vejret dybt, da mange deler samme tanker og følelser som dig.