3 sandheder om mad

3 sandheder om mad på emma.dk

Der går ofte en snak om hvorvidt nogle af de mest udbredte myter om mad er sande eller falske. På min blog Emma’s blog, skriver jeg om sundhed, kost, velvære og meget mere. Jeg har lavet et lille uddrag af myter om mad, som jeg gerne vil dele med dig.

Det er sandt at nødder er sunde

Nødder er faktisk rigtig sunde, men du skal selvfølgelig ikke spise et halvt kilo om dagen, da de indeholder masser af kalorier. Nødder er rigt på protein og den sunde umættede fedt. Det betyder, at nødder giver masser af energi og en god mæthedsfølelse. En god håndfuld nødder om dagen er passende.

Det er sandt at sukkerfri sodavand øger trangen til sukker

Sukkerfrie sodavand feder ikke i sig selv, men du snyder din hjerne når du indtager kunstigt sødede drikkevarer. Det der sker er, at din hjerne en kort stund tror den får sukker. Derfor udskiller den en masse lykkestoffer fra dit belønningscenter. Når det så går op for hjernen, at den er blevet snydt går den lidt i panik,, og tænker: Jeg har lige udskildt alle de her lykkestoffer, fordi jeg troede jeg fik sukker. Nu er jeg på den, gi mig så det sukker!

Det er sandt at det er usundt at spise for hurtigt

Den største årsag til overspisning, er faktisk at man spiser for hurtigt. Fra du tager den første bid mad og indtil din hjerne registrerer de første mæthedstegn går der 20 minutter. Så hvis du skovler 3 tallerkner mad ind på 15 minutter, rydder af bordet og vasker op. er det først når du rammer sofaen, du bliver overrumplet af mæthed, og måske endda får det halvdårligt. Så hæld mindre portioner op til dig selv. Læg kniv og gaffel imellem hver mundfuld. Tyg maden grundigt. Så får du både smagt ordentlig på maden, og du undgår at blive overmæt.