Indbygningsovne: Det skal du vide, inden du køber

Ovne, der er bygget ind i køkkenets elementer eller ind i væggen, er meget populære. Der er både æstetiske og praktiske fordele ved en indbygningsovn. Først og fremmest giver en indbygningsovn meget stor frihed i forhold til indretningen af køkkenet, fordi den kan placeres nærmest hvor som helst. Det betyder, at du kan placere ovnen i den højde, som bedst passer til dig. Derudover synes mange, at en indbygningsovn æstetisk passer bedre ind i deres køkken, fordi den kan integreres i de eksisterende elementer. Inden du køber en indbygningsovn, er der et par ting, du skal overveje. Dem kan du læse mere om i denne artikel.

Tænk over dine behov

Der findes mange forskellige funktioner i indbygningsovne, for eksempel timer, børnesikring og WiFi, som du også skal tage stilling til, så du får en ovn, der passer til lige præcis dine behov og dit budget. Du kan endda få et indbygget stegetermometer, hvor ovnen selv siger til, når den ønskede temperatur på for eksempel en steg er nået. En anden smart funktion er den såkaldte softclose-funktion, som sørger for, at ovnlågen ikke kan blive smækket i, men i stedet lukker stille og roligt. Er du i tvivl om, hvilken ovn du skal vælge, er det en god idé at sammenligne forskellige indbygningsovne i test

Størrelsen på ovnen

Når du vælger indbygningsovn, skal du tænke over, hvad du skal bruge ovnen til, for det har betydning for, både hvor stor en ovn, du skal have, og hvilke funktioner du har brug for i en ovn. Er I en lille husstand, kan det sagtens være tilstrækkeligt med en lidt mindre ovn. Skal ovnen integreres i et eksisterende køkken, så husk at måle op, inden du bestiller ovnen. Det er ærgerligt at stå med en ovn, der ikke passer ind i køkkenet og dermed ikke kan integreres på en pæn måde.

Energimærke

Kig altid på energimærket, for det siger noget om, hvor meget energi en given ovn bruger, og dermed både hvor meget den belaster miljøet og din fremtidige elregning. Der er dermed mange fordele ved at vælge en ovn, der er energieffektiv. Energimærket vurderes på en skala fra A – G, hvor A er udtryk for det mest energivenlige produkt. Husk derudover på, at en stor ovn er dyr at varme op i forhold til en lille ovn, så der er også penge at spare på elregningen, hvis I vælger en mindre ovn.