En kaffe efter din smag

For mange mennesker starter en god morgen altid med en lækker kop kaffe, men er du ny i kaffeverdenen, eller har du bare ikke fundet din kaffefavorit endnu? Så er der håb forude. Der findes et utal af kaffevarianter, og det kan være svært at navigere i de mange typer. I artiklen herunder kan du læse om hvilke kaffetyper, der kan brygges på en espressomaskine, og hvad der er karakteristisk for de forskellige varianter. Find en black friday espressomaskine, så du kan komme i gang med at brygge din yndlings kop kaffe.  

De klassiske

Cappuccinoen er blevet en såkaldt klassiker hos kaffedrikkerne. Den er cremet, fyldig og blød. Cappuccinoen består af en tredjedel espresso kaffe, en tredjedel varm mælk og en tredjedel mælkeskum. Cafe Latten bliver i daglig tale bare kaldt Latte. Det er en mild kaffevariant, som næsten falder i alles smag. Latten består oftest af en tredjedel espressokaffe og to tredjedele varm mælk. Denne kaffe er mindre fed end cappuccinoen, da Latten ikke indeholder mælkeskum. Americanoen er den espressokaffe, der kommer tættest på den helt almindelige danske sorte kop kaffe. Den har dog et tvist, som gør den mere mild og cremet i smagen. Americano består af en tredjedel espressokaffe og to tredjedele varmt vand.

De utraditionelle

Der findes en del unikke og mindre kendte kaffetyper, som giver en helt anden smagsoplevelse end de traditionelle kaffevarianter. I den mere utraditionelle ende af kaffeskalaen findes Mocha. Mocha består af en stærk espressokaffe med varm dampet mælk og en lækker varm chokolade. På toppen er der mælkeskum eller fløde. Smagen passer til dig med en sød tand. Hvis du er vild med den stærke smag af espressokaffe, skal du prøve Doppio. Den består af et dobbelt espressoshot, som blandes med lidt mælk. Den store mængde koffein vil have en opkvikkende effekt på dig. Latte Macchiato består af tre lag. I bunden er der varm mælk. I midten er der et lag af mælkeskum, og toppen består af et espressoshot. Kaffen indeholder derfor meget mælk, som kamuflerer kaffesmagen en smule.

De kolde

Iskaffen er en sikker vinder i de varme måneder. Den er både forfriskende og lækker, og den findes i flere forskellige varianter. Den klassiske iskaffe laves med et dobbelt espressoshot, mælk og en masse isterninger. Man kan gøre iskaffen ekstra sød ved at tilføje sukker. Frapé er en mere avanceret type iskaffe. Den laves på espressokaffe, der blandes sammen med sødmælk og isterninger. Kaffens sødme kommer fra farin, sirup eller rørsukker, som giver den milde og cremede smag. Luksusudgaven af Frapé er Frappuccino. Den skiller sig ud fra Frapéen, fordi den toppes med flødeskum og revet chokolade.