Bryg din egen lækre latte: Så let er det

Caffe latte er en populær kaffedrik, der bliver brygget ved hjælp af espresso og varm mælk. Latte er en klassiker fra caféerne, men det behøver ikke være svært at lave en hjemme. Alt, du skal bruge, er mælkeskummer, kaffe og mælk.

Sådan brygger du din egen caffe latte

Først og fremmest skal du varme mælken til latte. Det gør du ved at varme mælken i en gryde på komfuret eller i mikrobølgeovnen – det kan endda i nogle tilfælde lade sig gøre at varme mælken direkte i mælkeskummeren.

Dernæst skal du brygge kaffen. Dette kan gøres på forskellige måder, afhængigt af, hvilken type kaffebrygger du har. Du kan blandt andet bruge en espressomaskine, en stempelkande eller en almindelig kaffemaskine til at brygge din espresso (eller stærke kaffe).

Når mælken og kaffen er klar, skal du skumme mælken. Til sidst skal du blande mælk og kaffe sammen i forholdet ¾ mælk til ¼ kaffe. Når du brygger din egen lækre latte, kan du helt selv bestemme mængden af kaffe og mælk, samt smagene. Hvis du ønsker en sødere latte, kan du tilsætte lidt sukker eller sirup.

Nyd din lækre hjemmelavede latte!

Eksperimentér og find din personlige favorit

Prøv dig frem med latte art og andre variationer, og find din egen personlige favorit. Det kan være en hyggelig måde at starte dagen på – eller et afbræk i løbet af en travl dag. Og så er det jo bare endnu bedre, når man selv har brygget den! Vil du virkelig have en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, skal du brygge kaffen på friskmalede hele kaffebønner. På den måde får du den allerbedste kaffe til din latte.

Du kan også eksperimentere med forskellige plantebaserede mælkealternativer, hvis du er mælkefri. Havremælk og sojamælk fungerer begge rigtig godt til at lave latte på, mens mandelmælk kan give en mere sødlig smag.