Dansk vin er kommet for at blive

Det er de færreste, der forbinder Danmark med god vinproduktion. Faktisk lyder det lidt som en joke! For vinmarker er da noget, som dyrkes i varme bakkelandskaber i Toscana eller under bagende sol i Alsace. Druerne er trods alt fine, og kan vel næppe klare den bidende danske vind? Jo, faktisk.

Fra sydvendt jord til dit spisebord

Danmark har givetvis ikke ideelle forhold til vinproduktion, men det betyder ikke, vi ikke kan dyrke vinen. Forudsætningen er, at druerne dyrkes under mere beskyttede forhold. Det betyder, der skal skærmes fra det værste vejr og så skal arealerne pege mod den solrige sydside.

Man kommer dog ikke udenom, at klimaet unægteligt er køligere, hvilket spiller ind på druernes modningsproces. Derfor anvendes der kortere væksttider, og dyrkes primært blå druer, hvilket kommer overraskende foran grønne druer, som ellers er mere velegnet til det nordiske klima. Derfor er hovedparten af vinproduktionen i Danmark også funderet omkring rødvine.

Du kan selv se produktionen

Blandt de efterhånden mange danske vingårde er der åbnet mulighed for at komme ud og se produktionen. Som kunde giver det mulighed for et sjældent indblik i noget, som ellers mystisk og forbundet med andre lande.

Man kan typisk købe adgang og få rundvisning på vinmarken såvel som fremvisning af produktionsområdet og ikke mindst smagning, mens der som regel fortælles gode anekdoter om vinen.

Flere af arrangementerne foregår i dag med mulighed for at vælge større pakker, altså købe en større oplevelse, hvor der foruden førnævnte er mad med i pakken. Maden er naturligvis sammensæt, så den fungerer fremragende med vinen og giver gode idéer om, hvad du selv kan servere for dine gæster.

Dansk vin sælges i specialbutikker

Vi kan sagtens forstå dig, hvis du gerne vil smage de danske vine. For de ER gode!

Find danske vine her og nyd smagen af noget helt unikt, som mod alle odds kunne være dyrket i din baghave. Du finder både hvidvin, rødvin, bobler m.m.