Derfor skal du vælge en bedemand

Derfor skal du vælge en bedemand

Det mest forfærdelige vi kommer til at opleve her i livet, er at miste dem, vi holder af. Det kan næsten synes umuligt at komme videre – særligt hvis det er en livspartner eller en anden tæt person, der er gået bort.

Men det er vigtigt at leve, mens man stadig har livet kært – det er også dét, døden er et symbol på. Hvis vi levede for evigt, ville vores liv ikke have lige så stor værdi eller være af samme vigtighed. Men det er ikke altid, man kan gennemskue det positive ved livet, når man lige har mistet. Det er derfor helt naturligt, at man går igennem en sørgeperiode, inden man kommer videre.

Nogen at tale med

Det er uundgåeligt, at der skal arrangeres en begravelse, når der er nogen, der er gået bort. Hvis du er tæt på den afdøde, har du sikkert en rolle i forbindelse med planlægningen af begravelsen. Det kan faktisk være, at den største del af byrden er placeret på dine skuldre?

Uanset om du står for planlæggelsen af begravelse alene eller sammen med et familiemedlem, så synes vi, du også skal stå for det sammen med en bedemand. En bedemand hjælper dig med alle de praktiske gøremål, der opstår i forbindelse med begravelsen, men kan også tilbyde en konsulterende rolle. Det kan være rart at tale med en om døden, der er vant til emnet og ikke skræmmes væk af det. Nogle oplever desværre at stå meget alene med sine tanker, fordi venner og bekendte enten selv er ramte af dødsfaldet eller oplever ubehag ved emnet.

Nogen til at tage over

Men man bestiller selvfølgelig en bedemand, fordi man gerne have hjælp til de praktiske opgaver. Der er faktisk meget, man skal sætte sig ind i. Skal den afdøde kremeres eller begraves? Er der nogle sidste ønsker fra den afdøde? Hvilken kiste eller urne skal der vælges? Alt dette kan bedemanden hjælpe med at klarlægge.

Så du selv har tid til sorgen

Det er vigtigt, at du ikke tager for meget på dine egne skuldre, når du er nede. Det kan betyde, at det bliver endnu sværere at komme på den anden side igen. Mangler du en god bedemand i Ølgod?