Tjekliste til dig der er gravid for første gang

Er du gravid for første gang, så kan det være lidt af en jungle at finde rundt i, hvad der er nødvendigt at anskaffe sig inden baby kommer. Det kan også være svært at købe ting inden, at du kender kønnet på den lille i maven. Du kan overveje en kønsscanning, hvor du allerede fra uge 14+0, kan få at vide, om du venter en dreng eller en pige. Det kan også være, at du ikke ønsker at kende til kønnet, så kan du altid bare købe udstyr og tøj, der passer til både drenge og piger. Det er rart at være forberedt, men du skal huske på, at butikkerne ikke lukker, fordi du har født. Du vil altid kunne købe tingene efterfølgende, hvis behovet opstår. Nedenfor kan du finde inspiration til, hvad der kan være godt at have anskaffet, inden din baby melder sin ankomst. 

Tøj og sovetid 

Når du køber tøj, er det vigtigt at overveje hvilken årstid, din baby bliver født. Hvis du venter et sommerbarn, er der ingen grund til at investere i ulddragt, vanter, og futter, men her bør du i stedet overveje en solhat. Hvis du venter et vinterbarn, er det rart med varmt tøj og ekstra lag. Uanset hvad så bør du ikke købe for meget på forhånd. Din baby vokser meget hurtigt, og du vil snart skulle ud og købe den næste størrelse alligevel. Køb eksempelvis 5-6 bodystockings, 3-4 par bløde bukser, 2 heldragter og 2-3 par strømper i str. 50-56. Når din baby skal sove, har du brug for en babydyne med sengetøj, madras, lagen og enten en vugge eller en bedside crib hvis du ikke vil have ham eller hende i din seng. 

På tur 

På farten er det rart med en barnevogn med dertilhørende udstyr som regnslag og myggenet. Ligeledes er det nødvendigt med en autostol, hvis du skal køre bil med barnet. En babyalarm kan være rart at have, hvis din baby skal sove udenfor i barnevognen, og du ikke selv er der til at lytte efter, hvornår den lille vågner. Derudover bør du anskaffe dig en pusletaske, til de ting i skal have med på tur, hvis du ikke allerede har en taske der egner sig til formålet. 

Pleje 

Til pusle og pleje er det en god idé, at du anskaffer dig et puslebord med dertilhørende puslepude. Lav en hyggelig puslestation hvor der er plads til bleskift, nus og øjenkontakt. Du kan købe en lille uro, som din baby kan se på under bleskift, for at skabe hygge. Derudover skal du have købt det, som du skal bruge til at pusle, det er eksempelvis bleer, stofbleer, vådservietter og salve. Når din baby trænger til et bad, er det rart med et badekar samt et termometer for at sikre den rette temperatur.