Sådan holder du styr på udgifterne til en begravelse

Står du med opgaven at skulle arrangere en begravelse? Så kan det være værd at gøre dig en række overvejelser, så budgettet ikke pludselig løber løbsk, når du skal have fat i de elementer, som skal bruges til begravelsen.

Vores lokale bedemand, som du kan finde her fra dette link https://findbedemanden.dk/bedemand-vejle/ – bringer her gode råd.

Kisten

Det er en romantisk tankegang at købe en dyr kiste, som står flot i kirken. Men sandheden er, at det er meget svært at se forskel på en dyr og en lidt billigere kiste. Derfor kan man sagtens vælge end lidt billigere løsning her – og så evt. vælge at bruge lidt ekstra penge på selve kistepynten. På den måde får man et smukt resultat, men sparer samtidig.

Husk et der findes to slags kister, som er den klassiske begravelseskiste og en bisættelseskiste. Sidstnævnte skal brændes, hvorfor den er billigere, da den ikke skal leve op til samme krav som den almindelige kiste.

Urnen

Er der tale om en bisættelse, så husk at der skal bruges en urne, som muligvis slet ikke ses. Den billigste løsning her er en metalurne, men vær opmærksom på at spørge kirkegården, om de tillader brug af denne type. Nogle kirkegårde vil nemlig ikke acceptere dem af miljøhensyn.

Ligtøj

Faktisk kan det sjældent betale sig at købe dyre ligklæder. Brug hellere den afdødes eget tøj, som er en gratis løsning og langt mere personligt. Har afdøde et sæt yndlingstøj, så brug endelig dette, da det giver meget bedre mening.

”Alt det andet”

Foruden disse større områder, skal der arrangeres en masse andet i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen.

Der skal transporteres blomster fra kirke til gravsted, der skal køres rustvogn, der skal fremvises kiste i kapel, arrangeres gravsten og meget, meget mere.

Fordi der er alle disse opgaver, kan det blive uoverskueligt ikke at bruge en bedemand. Hertil er vores råd dog, at du får et fast prisoverslag, så du ved, hvad du har med at gøre udgiftsmæssigt.