En dygtig bedemand kan hjælpe familien i den svære tid

bedemand MinAfsked

Alle familiemedlemmer går igennem en svær tid, når der sker et dødsfald. Det er hårdt og svært at se hvordan en hverdag skal komme til at hænge sammen, når man har mistet en man elskede højt. I den svære tid er der mange praktiske ting som der skal tages hånd om. Der skal planlægges en begravelse og ryddes op i dødsboet. Familien skal stå sammen i den svære tid således, at det sidste farvel bliver et godt minde. Find en god bedemand der kan hjælpe med at arrangere begravelsen, så den afdøde får en velfortjent og smuk begravelse.

Valg af bedemand

Det er forskelligt om den afdøde har efterladt nogle ønsker i forhold til sin begravelse. Nogen har et ønske om en bestemt kirke samt et bestemt gravsted. Nogen familier ønsker at planlægge hele begravelsen selv, imens andre foretrækker at bedemanden tager sig af det hele. Det er individuelt hvor meget overskud den enkelte familie har. Derfor er det vigtigt at få en god dialog med bedemanden, så planlægningen kan komme på plads. De fleste vælger den lokale bedemand, da mange afdøde foretrækker at blive begravet i den by, som de bor i.

Få hjælp til at planlægge begravelsen

Til mødet med bedemanden bliver der afstemt forventninger til begravelsen i forhold til salmer og blomster. Hvis du og familien får forklaret bedemanden hvor meget I selv vil stå for, så sørger bedemanden for resten. Hvis du er i tvivl om hvilken bedemand du skal vælge, så kan du altid kontakte flere bedemænd og få en kort snak med dem. Derfra kan du følge din mavefornemmelse og vælge den bedemand, der bedst falder i din smag. Ofte kan andre også fortælle dig om de har erfaringer med den lokale bedemand samt om andre har været tilfredse med den pågældende bedemand.

Bedømmelser på internettet

På hjemmesiden MinAfsked.dk kan du læse om bedemandsforretninger og blive klogere på hvor meget bedemanden egentlig kan hjælpe med i forbindelse med begravelsen. Bedemanden kan bl.a. hjælpe dig med at udvælge gode samler, bestille blomster for dig samt undersøge hvornår der er tid til at begravelsen kan afholdes. På internettet er det muligt at undersøge hvad folk har givet de forskellige bedemand af bedømmelser. Jo flere gode bedømmelser en bedemand har, jo større er lysten også til at kontakte den pågældende person.

Støt hinanden

Familien skal stå sammen i den svære tid og være fælles om hvad der skal ske med dødsboet samt hvordan begravelsen bedst bliver planlagt efter den afdødes ønske. Når først begravelsen er overstået og dødsboet er i orden, så er det nemmere at se mod lysere tider.