Forkæl dig selv og din mand med lækre veganske retter

vegansk mad

Har du og din mand også forsøgt at spise mere vegansk eller vegetarisk? Det er bestemt ikke altid nemt at bryde de gamle vaner med kødspisning. Det kender vi nok alle sammen.

Det kan være rigtig svært at lægge kødet fra sig, selvom vi jo godt ved, at det er meget sundere både for os selv og for miljøet at spise vegansk. For nogle kan det måske også virke en smule frelst at droppe kødet til fordel for veganske retter. Og for nogle virker det måske fjollet, for hvad kan man egentlig som enkeltperson gøre?

Veganere bliver tit udstillet som nogle lidt skøre typer i medierne, hvor de kaster rød maling på folk med pelsfrakker og løslader dyr fra gårde. Men man behøver jo ikke være hverken militant eller ekstremist for at spise vegansk, tværtimod. Det bliver faktisk mere og mere almindeligt for helt normale danskere at droppe kødet til fordel for en dag eller to med vegansk mad.

Vegansk mad er alt andet end kedelig

Der er også den meget uheldige kliché, at vegansk mad ikke smager af noget. Eller at det ikke indeholder nok næring. Engang var der måske ikke det store udvalg af veganske retter, men sådan er det slet ikke mere. Vegansk mad er meget mere end blot hummus og grøntsagsstænger, og der er mange måder, hvorpå du kan få al den næring, du har brug for.

Der er nemlig masser af lækre opskrifter på vegansk mad derude, og de passer perfekt til hverdagen. Her kan du finde inspiration til lækre veganske opskrifter, hvor du kan gå på opdagelse i et hav af forskellige smagfulde veganske retter.

Vi garanterer, at så snart I begynder at eksperimentere med det veganske køkken, vil selv din mand være overbevist om at udskifte kødet med en ugentlig vegansk maddag.

Spis vegansk for miljøet og for pengepungen

Der er ingen tvivl om, at det veganske køkken er vejen frem, hvis vi vil gøre en reel forskel for miljøet. Kødindustrien er klart verdens største synder i forhold til CO2-udledning, så du kan altså virkelig gøre en forskel, hvis du og din mand skifter kødet ud med vegansk mad.

I behøver selvfølgelig ikke gå 100% vegansk. Det gør også en forskel, hvis I bare en gang imellem udskifter kødet med grøntsager. I kan spare miljøet for en unødvendig stor CO2-regning ved at skifte til vegansk mad, og I kan også spare mange penge selv.

Der er næppe nogen, der kan være i tvivl om, at kød er dyrt, endda rigtig dyrt. Du kan spare rigtig mange penge på indkøb, hvis I derhjemme tager en ugentlig kødfri dag eller to. Grøntsager er betydeligt billigere end kød, og med dén besparelse får du, din mand og din familie økonomisk overskud til flere af de andre ting, I gerne vil.

Der er altså en masse årsager til, hvorfor du skal gennemtrumfe mere vegansk mad derhjemme. Vegansk mad er lækker og nem at lave, det er sundt, og det sparer både dig og miljøet for en unødvendig stor CO2-regning.