Mojito drink opskrift

Her finder du verdens – måske – bedste opskrift på en mojito. Opskriften er til 1 drink, så du kan selv gange ingredienserne op, hvis du skal lave lækre mojitos til et helt selskab. God fornøjelse!

Ingredienser:

 • 4 cl lys rom
 • 6 cl danskvand
 • 2 stk limebåde
 • 1 tsk rørsukker
 • 12 stk mynteblade
 • Eventuelt 4 cl ROSE’S lime mix
 • isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Vælg det glas, du vil servere din mojito i. Vi anbefaler et højt drinkglas.
 2. Pres saften af limebådene ned i glasset.
 3. Pres myntebladene blidt med en morter eller nulr dem med fingrene og put dem i glasset.
 4. Tilsæt rommen, rørsukkeret, isterningerne og danskvandet – og eventuelt din ROSE’S lime mix.
 5. Rør rundt og server din mojito.

Den cubanske vidunderdrink

Den berømte og elskede mojito har virkelig fået sit indtog i Danmark. Danskerne elsker den, og især i sommermånederne bliver den læskende mojito cocktail nydt i stor stil. Mojitoen må da også siges at være en rigtig sommerdrink – den stammer nemlig fra Cuba.

Historien om mojitoen kan føres langt tilbage; helt tilbage til 1586. Her lå en engelsk admiral, sir Francis Drake, til med sit skib ud for Cuba. En stor del af hans besætning var syge af C-vitamin-mangel. Sygdommen kunne cubanerne komme til livs, da de gav besætningen et miks af limejuice, sukkerrørs-saft, mynte og den tidlige form for rom. Limejuicen alene havde været nok til at helbrede admiralens besætning, men det vidste man selvfølgelig ikke på daværende tidspunkt – og desuden var det da også kun lidt mere lækkert med en læskende drink.

Lav en anderledes mojito

Den opskrift, du har fået her, er opskriften på en helt klassisk mojito, som du højst sandsynligt kender den. Hvis du serverer denne mojito, rammer du altså ikke helt forkert. Opskriften på den klassiske mojito er nemlig udviklet og modnet gennem mange år, så den nu er – så godt som – perfekt. Det betyder dog ikke, at du ikke kan lege med forskellige ting, når du skal lave din mojito. Du kan nemlig sagtens være kreativ, når du skal mixe den mojito, der er din favorit.

Hvis du gerne vil lege lidt med opskriften, og gøre den til din egen, kan du med fordel udskifte forskellige ting. Du kan blandt andet prøve at udskifte den smagsneutrale danskvand med en mere frugtig sodavand eller lemonade. Du kan også tage den til næste niveau og bruge champagne i din mojito.

Du kan ligeledes forsøge at skifte rørsukkeret ud med sirup. Du kan lave en neutral sød sirup, eller du kan bruge en sirup med smag. Siruppen kan du lave selv, som du ønsker den, men du kan også købe den, hvis du vil være på den sikre side. Du kan for eksempel bruge nogle af de forskellige mixes fra ROSE’S for at lave dig en ægte ROSE’S mojito.

Hvis du vil peppe din mojito op på en forholdsvis nem måde, kan du tilføje friske bær til den. Du kan bruge de friske bær som en frisk og flot tilføjelse til drinken, eller du kan bruge dem i stedet for limebådene. Du skal blot tilføje de friske bær til drinken og mose dem lidt i glasset. Et par ekstra bær og en par mynteblade på toppen er desuden den perfekte pynt til en sommerlig mojito.

Vælg den rigtige rom

Mojitoen består ikke af så mange ingredienser, og derfor bør du også vælge hver ingrediens med omhu. Især rommen kan gøre en enorm forskel i drinken alt efter, hvilken du vælger. Den lyse rom er den, der oprindeligt hører til i en mojito. De lyse romtyper er typisk mere milde i smagen, mens de mørke typisk er mere komplekse i smagen. I virkeligheden kan du gå efter lige netop den rom, du bedst kan lide; men husk på, at den rom du vælger, har betydning for drinkens smag.

Uanset om du vælger en lys eller en mørk rom, så er der et særligt godt tip, du skal huske: hold dig fra de billigste. De helt billige rom – både de lyse og de mørke – er mere sprittede og skarpe i smagen, og det gør ikke noget godt for din mojito. Prøv dig i stedet frem blandt de dyrere eller mellemdyre for at finde din favoritrom.

Hvis du gerne vil lave en alkoholfri version af den cubanske favoritdrink, kan du sagtens blot undlade rommen. Du skal så blot lave drinken, som opskriften foreskriver det – du skal kun udelade rommen.

Gør din mojito præsentabel

Vi drikker og spiser også med øjnene, og derfor skal din mojito naturligvis også se præsentabel ud, når du serverer den. I virkeligheden er det svært at lave en mojito, der ikke er præsentabel. De grønne mynteblade og limebådene får nemlig automatisk drinken til at se dejlig, læskende ud. Der er alligevel nogle ting, du kan tænke på, hvis du skal servere en smuk og præsentabel mojito, som bare indbyder til at blive drukket.

Først og fremmest skal du overveje, hvilket glas du serverer den i. Stilen på glasset er op til dig, men du skal tænke på én ting; man skal kunne røre ingredienserne i drinken rundt. Derfor er det også en god ide at vælge et højt glas eller et meget bredt glas. Det gode ved det høje glas er især, at man i dette glas let kan se alle ingredienserne i drinken. Derfor anbefaler vi også, at du serverer din mojito i et højt drinkglas.

Hvis din mojito skal se rigtig præsentabel ud, kan du pynte den på toppen. Det er ganske enkelt og hurtigt, for du kan blot pynte den med et par mynteblade, en limeskive eller nogle friske bær. Afslutningsvist kan du pryde den med et farvet sugerør, der både gør drinken mere festlig og lettere at drikke. Voila og din favoritmojito er klar til at blive serveret – og drukket.

Denne opskrift er lånt fra Shake-it.dk.