Skab den hyggeligste venindemiddag

Når veninderne skal samles, er det altid en god idé at skabe en dejlig og afslappende atmosfære. Et rum, hvor der er plads til fordybelse, latter og lidt dans på bordene, hvis aftenen skulle udvikle sig i den retning. Men hvordan skaber du den bedste ramme omkring jeres selskab?

Lav lækker mad

Vi danskere elsker at samle os omkring maden, når vi skal hygge os. Det er næsten indgroet i vores DNA. Skal du mødes med veninderne, du måske ikke har set længe, så er det også dejligt, hvis der er sørget for noget god mad. Samtalen går ofte mere glidende, hvis den ikke ledsages af rumlende maver.

Hvis I skal mødes i sommerhalvåret, er det oplagt at nyde naturen samtidig. Lav en lækker picnickurv og tag ud i det fri. Eller I kan være ude derhjemme. Hvis du har en altan, er en venindemiddag den perfekte lejlighed til at bruge den. Måske kan I oven i købet grille derude?

Hvis det er dig, der er værtinden, så lav noget enkelt mad, så du ikke skal bruge din aften i køkkenet. Eller bestil maden udefra, så I blot skal opvarme den, når det ankommer. Man behøver ikke gøre det mere besværligt, end det er – og det er jo trods alt samværet, der er i fokus.

Farverige og lækre drinks

Når hovederne skal stikkes sammen med tøserne, og man endelig har fået parkeret ungerne hos bedsteforældrene, så ligger det lige for at benytte lejligheden til at få lidt ekstra indenbords. Du ved, de der lækre drinks, du sukker efter, men som ikke er en del af en gennemsnitsdanskers hverdag.

Køb frisk frugt, nypresset juice og champagne og lav en mimosa bar. Eller køb gin, lime og tonic, så I kan en Gin & Tonic. Eller hvilken drink der falder i jeres smag.

Gamle minder

Hvis du skal mødes med en gruppe veninder, du ikke har set i lang tid, kan det være svært at få låst op for samtalen. Først skal man have overstået de obligatoriske ”Hvad laver du så nu”-samtaler, inden man når ind til benet.

Du kan derfor hjælpe samtalen lidt på gled. Har du gamle videooptagelser fra jeres ungdom, du kunne vise? Eller har du en masse gamle billeder af jer? Eller andre typer minder der kunne være sjove at dele? Saml dem eventuel i en scrapbog, så de er lette at gå til. Der er ikke noget som konfrontationen med ungdommen, der kan få samtalen på gled – og lattermusklerne til at spille.