Strawberry Daiquiri opskrift

Den kolde og forfriskende drink – den velkendte daiquiri – er danskerne vilde med. Især kan man høre blenderene arbejde på højtryk for at lave den læskende cocktail, når temperaturerne stiger i sommermånederne. Strawberry daiquirien er nemlig en rigtig sommerdrink, der dog kan nydes på alle tider af året. Herunder får du en simpel opskrift på den dejlige drink. Opskriften er til 1 drink, så du kan selv gange ingredienserne op, hvis du skal lave flere drinks ad gangen.

Ingredienser:

 • 5 cl lys rom
 • 4 jordbær (friske eller frosne)
 • 2 cl limesaft
 • 1 tsk rørsukker
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Start med at fyld dit cocktailglas med isterningerne, så det bliver helt koldt.
 2. Hæld derefter alle ingredienserne op i din blender.
 3. Blend ingredienserne sammen, indtil din strawberry daiquiri har den rette konsistens.
 4. Server i det afkølede cocktailglas.

Du kan bruge både friske og frosne jordbær, når du laver din strawberry daiquiri – eller et mix af begge. Hvis du bruger frosne jordbær, får du en såkaldt frozen strawberry daiquiri, som nok er den version, der er mest set og drukket i Danmark. Hvis du bruger friske jordbær, får du den klassiske strawberry daiquiri, der ikke har samme slush ice-agtige konsistens.

Historien om daiquirien, der senere blev til strawberry daiquiri

Daiquiri er i virkeligheden en drink, der udelukkende er lavet af rom, limejuice og sukkerlage. Det lækre, forfriskende twist med tilføjelsen af jordbær er blot en ud af mange  moderne fortolkninger af den klassiske drink. Historien om selve daiquirien er mere mudret; den er næsten lige indviklet, som de fleste andre drinks’ historier er. Dog går historien således:

Jennings Cox var en amerikansk mineingeniør, der arbejdede i Santiago i Cuba i 1898. Han arbejdede dog ikke et hvilket som helst sted; han arbejdede ved en jernbane, der havde navnet Daiquiri. Jennings Cox var ikke tilfreds med den cubanske rom, som han måtte tage sig til takke med, når han løb tør for gin. Derfor puttede han sukker og limejuice i rommen for at forbedre smagen. Daiquirien så altså officielt dagens lys i 1898, hvor den opstod som følge af Henning Cox’s kræsenhed.

Daiquirien fik dog først sit indtog i Amerika i år 1909, da en admiral introducerede den. Amerikanerne blev hurtigt helt vilde med drinken og smagen af den. En særlig personlighed, nemlig Ernest Hemingway, blev især vild med daiquirien – og det er måske også derfor, at han har en version af daiquirien opkaldt efter sig.

Eksperimenter med din strawberry daiquiri

Daiquirien fremgår af David A. Embury’s klassiske ’The Fine Art of Mixing Drinks’ som en af de seks grundlæggende drinks. strawberry daiquirien er således blot en ud af mange variationer af den klassiske drink. Du kan derfor også sagtens lave mange andre forskellige variationer. Med en daiquiri som base kan du lege og eksperimentere med din drink, så meget du vil.

Du kan for eksempel eksperimentere med mængden af is i din strawberry daiquiri. Nogen kan lide, at drinken har konsistens som slush ice, mens andre kan lide den mere flydende. Du skal være opmærksom på, at mængden af is, der skal i din dring, varierer alt efter, om du bruger friske eller frosne jordbær.

Du kan også vælge af tilføje forskellige sirupper og smagsgivere til din strawberry daiquiri. For eksempel kan du bruge ROSE’S smagsgivere i din drink i stedet for de oprindelige. Du kan faktisk skifte alle smagsgivere ud med ROSE’S, men du kan også blot vælge af udskifte én eller to. Du kan for eksempel udskifte den friske limesaft med ROSE’S lime, og du kan udskifte sukkeret med ROSE’S sugar cane. Hvis du vil forstærke smagen af jordbær og fremhæve den flotte røde farve, kan du med fordel tilføje 2 cl ROSE’S strawberry til din drink, inden du blender den.

Du kan give din strawberry daiquiri et anderledes twist ved at skifte den lyse rom ud med vodka. Der er nogen, der foretrækker deres strawberry daiquiri med vodka, fordi vodka ikke har en ligeså stærk smag som rom. Hvis du bruger vodka i stedet for rom, er din strawberry daiquiri dog ikke længere en klassisk daiquiri – men så længe, du synes, den er god, så er alt jo godt.

Prøv en mango daiquiri

Strawberry daiquiri er den daiquiri, der er mest populær i Danmark – det er i hvert fald den daiquiri, der bliver slupret flest steder i den varme sommertid. Der findes dog et væld af andre alternativer til den forfriskende strawberry daiquiri. Hvis du har lyst til at prøve noget anderledes, kan du derfor vælge at lave en anden version af en daiquiri. Det kan være lige så friskt, lige så lækkert og ligeså forfriskende.

Du kan for eksempel lave en mango daiquiri, hvor den røde farve fra den populære strawberry daiquiri skiftes ud med den gule – og hvor smagen af jordbær skiftes ud med mango. Til 1 mango daiquiri skal du bruge:

 • 4 ½ cl lys rom
 • 3 cl cointreau
 • 1 cl mangolikør
 • 1 mango i tern (frisk eller frossen)
 • isterninger

Når du skal lave drinken, skal du blot følge samme fremgangsmåde som ved strawberry daiquirien.

Hvad med en Hemingway daiquiri?

Som historien foreskriver det, så er den velkendte strawberry daiquiri en version af daiquirien, som var en af Ernest Hemingways favoritter.Derfor er der også en helt særlig daiquiri, der er lavet i hans navn; nemlig Hemingway daiquirien. Hvis du vil prøve kræfter med denne version af en daiquiri, skal du bruge:

 • 6 cl lys rom
 • 2 cl limesaft
 • Saften fra en halv grape
 • 6 dråber Maraschino-likør
 • Isterninger

Alle ingredienserne blendes sammen, til din drink har en cremet slush ice-agtig konsistens og en fin lysegrøn farve. Hvis du vil lave den helt klassisk, kan du pynte din Hemingway daiquiri med en skive lime og et syltet kirsebær.

Brug den rigtige rom

Rommen udgør en meget vigtig del af din strawberry daiquiri, og derfor er det også vigtigt at vælge den med omhu. Der er stor forskel på smage i forskellige slags rom, og derfor skal du også gå efter den rom, du bedst kan lide. Selvom den lyse rom altså er det klassiske at bruge i en strawberry daiquiri, kan du sagtens vælge at bruge en mørk rom, hvis du bedst kan lide det.

Hvis du ikke er en rom-ekspert, men du gerne vil have en god rom til din strawberry daiquiri, kan du gå efter én regel: vælg ikke den billigste. De billige romtyper smager typisk mere sprittede og skarpt, hvor de dyrere har en blødere og mildere smag. Det kan typisk betale sig at vælge en lidt dyrere rom, fordi den kan bidrage med en rigtig god smag til din strawberry daiquiri.

Der er dog ikke noget entydigt svar på, hvilken rom du skal vælge til din strawberry daiquiri. Du skal vælge en rom, du kan lide. Alternativt kan du vælge at gå væk fra den klassiske strawberry daiquiri og skifte den lyse rom ud med vodka. En strawberry daiquiri med vodka er ikke længere en daiquiri, men det er stadig en velsmagende drink, som egner sig godt til kræsne munde.

Servering og stil

Når du skal servere din strawberry daiquiri, anbefaler vi, at du serverer den i et klassisk cocktailglas. Alternativt kan du dog også servere den i et vinglas, hvis du ikke ejer et klassisk cocktailglas.

Når du serverer din strawberry daiquiri, kan du med fordel servere den med et sugerør. Faktisk vil vi sige, at det kræver et sugerør at drikke denne læskende drink. Derudover kan du pynte den ved at sætte et friskt jordbær på siden af glasset. Lynhurtigt kan din strawberry daiquiri således gå fra at se ordinær ud til at se ud som noget, der kunne serveres på en storslået cocktailbar.

Denne opskrift er lånt fra Shake-it.dk.