Beskyt din familie med en fejlstrømsafbrydere

Der er store fordele ved at få installeret en fejlstrømsafbryder i form af et HFI-relæ eller en RCD-afbryder, hvis der famler. De største fordele er ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Her får du vide, hvordan en fejlstrømsafbryder både kan redde liv og øge beskyttelsen mod el-brande markant i dit hjem.

Man hør ofte elektrikere sige, at en eltavle med fejlstrømsafbrydere er en billig livsforsikring, som også beskytter mod elektriske brande – men hvordan? Og hvad er en fejlstrømafrbydere egentlig?

Her forklarer vi, hvorfor du bør overveje at installere en fejlstrømsafbryder, hvis du mangler en, eller hvis den gamle ikke fungerer korrekt.

Sådan forhindrer en eltavle med en korrekt fungerende fejlstrømsafbryder skader

Kort fortalt kan man sige, at når en eltavle er udstyret med en korrekt fungerende fejlstrømsafbryder, afbrydes strømmen hurtigt ved et opstået fejl i dit el-system – fejlstrømsafbrydere slår fra strømmen både når der opstår fejl el-system og i de tilsluttede el-apparater. En fejlstrømsafbryder giver på den måde beskyttelse mod f.eks. stød.

Hvordan virker fejlstrømsafbryderen?

En fejlstrømsafbryder har til opgave at fungere som en form for supplement til sikringerne i din eltavle. Det betyder, at fejlstrømsafbryderen beskytter i tilfælde af, at en person skulle komme i kontakt med strøm, på samme måde som sikringer gør.

Når der er en fejlstrømsafbryder i eltavlen, vil denne indenfor 30 millisekunder bryde strømmen fuldstændigt ved 30 milliampere og dermed redde liv og udgå brand.

Når din ejendom har en gammel eltavle

Er dit el-system i dit hjem gammelt? Så er der ekstra grunde til at installere en fejlstrømsafbryder. Hvis du allerede har en fejlstrømsafbryder med en alder på mere end 20 år, bør du udskifte den til en ny.

Hyr en professionel, når du installerer en ny fejlstrømsafbryder

Der findes en række forskellige varianter af fejlstrømsafbrydere, som kan købes hos en række forskellige forhandlere. Når du investerer i en fejlstrømsafbryder, er det vigtigt, at du vælger den rigtige model til netop din eltavle.

Som altid ved elinstallationer er det vigtigt, at en autoriseret elektriker med den rette kompetence udfører el-installationen. Når du hyrer en elektriker til montering af fejlstrømafrbydere, kan du føle dig sikker på, at din fejlstrømsafbrydere fungerer sikkert og som den skal i mange år fremover.