Der bygges bro mellem børnehave og skole med “før skole”

Det er aldrig for tidligt at begynde at forberede børnene på skolen. Faktisk har nyere forskning vist, at den bedste måde at gøre dette på er at bygge bro mellem børnehave og skole. Det betyder, at du kan overveje før skole. Før skole er et tilbud, som forældre kan få til børn, der skal til at stoppe i børnehaven og begynde i skole. Læs mere i denne artikel om før skole, og hvordan det kan være med til at bygge en bro mellem børnehave og skole. 

Hvad er før skole?

Før skole er en form for skoleundervisning, som hjælper med at forberede børn på skolen. Det kan tilbydes på forskellige måder, men generelt er der tale om ekstra støtte og aktiviteter, der skal hjælpe børn med at blive klar til børnehaveklassen og derefter. Det er en kombination af skole og børnehave, hvor børnene vil blive introduceret til de fag, som de skal begynde at få undervisning i. Det sker 4 måneder før, at dit barn skal begynde i skole. Det kan starte i enten april måned eller august måned. Det kommer an på skolen. Det giver dit barn god anledning til at lære sine nye klassekammerater at kende, og hvordan skolelivet fungerer. De fleste folkeskoler vil tilbyde før skole, men det kan være en god idé at undersøge i god tid. 

Hvordan kan før skole hjælpe mit barn?

Førskolen kan hjælpe dit barn på mange måder. Det kan give dem mulighed for at lære og lege i et sikkert miljø sammen med andre børn på deres egen alder. Det kan hjælpe dem med at udvikle deres sociale færdigheder og lære at dele og skiftes til at dele. De vil også lære at følge regler og respektere grænser. Alle disse færdigheder vil være vigtige, når de begynder i skole. Det er også med at ruste dit barn til at begå sig i skolelivet, som nu bliver en fast del af deres liv i de næste mange år. Det er ikke et krav, men derimod et tilbud, som du kan vælge at benytte dig af, hvis du tænker det kan gavne dit barn. 

Hvad er fordelene ved at gå i skole før skole?

Før skole kan hjælpe dit barn på mange måder, men her er nogle af de vigtigste fordele: 

  • Det kan hjælpe dit barn med at udvikle sine sociale færdigheder 
  • Det kan introducere dem til skolens verden og hjælpe dem med at vænne sig til tanken om at være i et klasseværelse.
  • Være del af et fællesskab

Det er vigtigt at pointere, at der ikke er et krav til at børnene skal kunne læse, tælle og stave inden de begynder i førskole. Faktisk fokuserer mange førskoleprogrammer på disse ting. Det er dermed sagt med til at starte lige så stille på din barns uddannelsesrejse, der vil holde i mange år fremover.